Geçtiğimiz eylül ayında feci bir trafik kazasında  öğretmen kardeşi ile birlikte vefat eden Abdurrahman Delihasan için arkadaşları hatıra ormanı kuruyor.

TEMA Vakfı Orman Bakanlığı İşbirliği ile Balıkesir de kurulan ormana şu ana kadar 400’e yakın fidan dikildi. Ağaçlandırma çalışmasında gelinen durum TEMA Vakfı Rize Temsilciliği’nde düzenlenen anma toplantısıyla ailesine bildirildi.



Rize TEMAEVİ’nde düzenlenen anma toplantısına merhumun eşi Nurten Delihasan, çocukları Çağrı ve Ekin Delihasan yanında 30 dan fazla TEMA Gönüllüsü katıldı. Toplantı da konuşan TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer; “Abdurrahman Delihasan’ın 20 yıldır Rize TEMA’nın faaliyetlerine aktif olarak katıldığını, doğa severliği yanında resim, fotoğraf, halk kültürünün birçok alanına ilgi duyduğunu, yüksek bir sorumlulukla, doğruları söylemekten çekinmeyen, onurlu başı dik bir yaşam sürdürdüğünü” ifade etti. “Onun adının tertemiz havamızı, suyumuzu veren, binlerce canlıya ev sahipliği yapan ormanlarda yaşayacak olmasının kendisini mutlu edeceğini belirterek bağışta bulunan arkadaşlarını da teşekkür etti. “Sizler yaptığınız bağışlarla önemli bir geleneği başlatıyorsunuz, değil bugünü, çocuklarımızın geleceğini çalan tüketen aç gözlü bir anlayışa karşı; 80-100 yıl sonra insanlar, çocuklar, kurdu kuşu yararlansın diyen bir anlayışı temsil ediyorsunuz. Hem de yerini yurdunu hiç önemsemeden” dedi.



Toplantıda fidan sertifikalarını teslim alan eşi, aynı zamanda TEMA Aktif Gönüllüsü Nurten Delihasan ise; “eşimi herhalde en mutlu edecek şey, ayrılışıyla vesile olduğu bu ülke dağlarında yükselecek ağaçlar olacaktır. Ne mutlu ki Onun ormanı, toprağı vatan bilen, gelecek bilen arkadaşları dostları var. Bu bizim acımızı hafifletiyor, yalnız olmadığımızı hissettiriyor” dedi.