Genel Merkezi Rize’de bulunan, Karadeniz Bölgesinin ve  Doğu Anadolu illerinin bir kısmının en eski fotoğraf ve reklam firması, Art Artan Color Grubu Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi Evreşe köyünde satın aldığı 100 dönüm arazı üzerinde küçükbaş hayvan üretim çiftliğini kurdu.

Rize ve onlarca komşu illde yarım asırdır, fotoğrafçılık ve reklam sektöründe hizmet veren Art Artan Grup sahiplerinden Kemal ARTAN; “Fotoğrafçılık ve reklamcılık sektörünün dışında nerdeyse bir asır öncesinden gelen, baba ve dede mesleğimiz olan hayvancılık sektörüne yıllar sonra tekrar giriş yaptık.

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi Evreşe köyünde Artan Grup olarak, Rizeli hemşerimiz Kemal ve Murat Tecimer’le ortaklaşa 100 donum arazı üzerinde 1000 başlık küçükbaş koyun ve kuzu üretim çiftliğimizde Türkiye’de çok az olan özel ırk koyunlarla merinos-dorper-illede france-şarole-suffolk-berichon ducher ırk koyunlarla ülkemizin damızlık küçükbaş hayvan çeşitleri ihtiyacını karşılıyoruz.

Büyük şehirlerin gürültüsünden uzak doğayla baş başa olan Evreşe köyünde kurmuş olduğumuz bozkır koyunculuk işletmesinde, koyun ve kuzuları arasında hem ülkemizin hayvancılık sektörüne katkı sağlıyor, hem de sevgi ve şefkatle modern temiz ve hayvanlarımızın en iyi şartlarda barınması için teknolojik ve otomasyon kullanılan işletmemizdeki hedefimiz, yeni nesil hayvancılıkta daha modern akıllı çiftlik sistemleriyle kapasitemizi yükseltmek istiyoruz.

Türkiye’nin küçükbaş damızlık ihtiyacını karşılayacak tesisler kurup küçükbaş hayvancılıkta ülkenin öncü ve lider firması olmak bunun için bu sektörde dünya ülkelerindeki çalışmaları inceleyip, yeni projeleri devreye koyamaya çalışıyoruz. Bu arada Karadeniz bölgemizde de hayvancılık sektöründe nasıl bir yatırım yapabiliriz düşüncelerimizi de süründürüyoruz.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI