Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekili adayı Yıldırım Türk, 7 Haziran Genel Seçimleri için aday olduğu Kırşehir’de yıllar sonra karşılaştığı hastaları ile dertleşiyor.
Kırşehir’de rahatsızlanarak tedavi olmak için Kayseri’ye giden hastalara ve hasta yakınlarına tedavi süreçleri boyunca yardımcı olan Prof. Dr Yıldırım Türk, seçim çalışmaları kapsamında tedavi ettiği hasta ve hasta yakınları ile bir araya geliyor. Milliyetçi Hareket Partisi tarafından başlatılan seçim programı kapsamında çalışmalar yapan Türk, tedavi ettiği ve tedavileri için Kayseri’de yardımcı olduğu hastaları ve onların yakınları ile bir araya gelip hatıra fotoğrafı çektirip son durumları hakkında bilgiler alıyor.
Yapılan seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Türk, “Mesleğimiz gereği Kırşehir’den Kayseri’ye herhangi bir nedenle gelen hemşerilerimize baba ocağını Allah’a şükür ki aratmadık. Mesleğimizi yaparken bizden yardım talep eden hiçbir hemşerimizi de elimizde ki imkanlar doğrultusunda geri çevirmedik. Şimdi yaptığımız çalışmalar da onlarla karşılaşmak ve iyi olduklarını görmek bir doktor olarak onur verici bir durum” dedi.
Altı aylıkken tedavi ettiği bir hastasının şuan 12 yaşında olduğunu ve kendisini ziyarete geldiğini ifade eden Türk, “Bir insanın mesleki hayatında en çok gururlanabileceği an 12 yıl sonra ailesi ile birlikte gelen bir hastanın teşekkür etmesidir. Memleketim olan Kırşehir’de hiçbir siyasi ayrım gözetmeden insanların gelmesi ve durumları hakkında bilgiler veriyor olması bile beni onure etmektedir. Herhangi bir neden ile bir araya geldiğim ve bugün çalışmalarımıza destek vererek bizlerle birlikte olan tüm hemşerilerime teşekkür ederim” diye konuştu.
25. Dönem milletvekilliği için MHP’den aday olduğunu ve Kırşehirlilerin kendisini ve partisini coşku ile karşıladığını anlatan Prof. Dr. Yıldırım Türk, “25. Dönem milletvekilliği için Kırşehir bölgesinden aday oldum. Ülkemizin durumunun gidişatı beni önce aday adayı olmaya sonrasında ise aday olmaya itti. Birbirinden değerli insanlarla birlikte adaylık sürecim başladı ve şimdi de onlarla birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Öğrendiğimiz bütün değerlerin tartışıldığı bir dönemde aday olmak ve bütün değerlerimizi korumak adına birlikte hareket etmek gururunu yaşamaktayım. Birilerinin elini taşın altına koyması gerekirdi bende bu inanç ile elimi taşın altına koydum. Tarıma dayalı bir ekonominin olduğu şehrimde başlatılmış olan ama bir nihayete erdirilemeyen sanayi atağının da ilerlemesi gayesi ile girdiğimiz bir süreç var. Hayalci yaklaşımlar yerine gerçekçi yaklaşımlar ve verilerle Kırşehir’in istediği seviyeye ulaşması için çalışmaktayız. Kırşehir’de gördüğümüz ilgi ve alakaları bizlerinde bu süreçte ne derece doğru bir karar verdiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.