Her geçen gün yeni fakülte ve programları akredite olan Atatürk Üniversitesinde Ziraat Fakültesinden 5 programın akredite edilmesi için denetleme süreçleri sürüyor.

Çağdaş ve kaliteli eğitimde mükemmeliyeti yakalama hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Atatürk Üniversitesi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalarla bağımsız kurum ve kuruluşlardan onay almaya devam ediyor.

Ziraat Fakülteleri Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (ZİDEK) tarafından Ziraat Fakültesinin Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü ile Zootekni Bölümlerinin akredite işlemleri için 22-24 Mayıs tarihlerinde Atatürk Üniversitesinde bulunan ZİDEK yetkililerinin, saha ziyaretleri kapsamındaki denetleme ve incelemeleri sona erdi.

Yakutiye’de bayram temizliği seferberliği Yakutiye’de bayram temizliği seferberliği

Aynı zamanda ZİDEK’in de “European Network For Accreditation Of Engineering Education” tarafından (The EUR-ACE label is a certificate) Uluslararası EUR-ACE etiketi verilmesi amacıyla izlendiği ziyarette, Ziraat Fakültesinin akredite olan bölümleri uluslararası arenada EUR-ACE etiketi ile tanınır hale gelecek.

Ziyaretlerin ardından heyet, fakülte yöneticileri ve akademisyenlerle birlikte akreditasyon sürecini değerlendirmek üzere Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile bir araya geldi.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıda değerlendirme takımının sonuç bildirgesini okuması ve dekan ile bölüm başkanlarına sunmalarının ardından konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Çomaklı, toplumsal katkı sürekliliğinin sağlanmasında akreditasyon uygulamalarının etkili olduğunu ifade ederek, fakülte ile bölümlerin akredite edilme işlemlerinin üniversiteye ayrıca değer kattığını söyledi.

“Öğrenciler, Tercih Yaparken ve Kariyer Planları Oluştururken Akredite Edilmiş Bölümlere Öncelik Veriyor”

Akredite edilmesi halinde mevcut 5 bölümle birlikte Ziraat Fakültesinin 10 bölümünden 7 tanesinin akredite olacağını aktaran Rektör Çomaklı, akredite bir bölümün, öğrencilere daha güvenilir bir eğitim sunduğunu ve mezunlarının iş bulma şansının arttığını vurgulayarak: “İşverenler, akredite bir bölümden mezun olan adayları tercih ederken daha güvende hissediyorlar. Ayrıca, akredite bölümler öğrenciler ve aileleri için de güvenilir bir rehberlik kaynağı oluyor. Bu nedenle, öğrenciler tercih yaparken ve kariyer planları oluştururken akredite edilmiş bölümlere öncelik veriyorlar. Biz de bu bilinçle hareket ederek üniversitemizin verdiği eğitimi daha kaliteli hale nasıl getirebiliriz sorularına cevaplar arayarak adımlar atmayı sürdürüyoruz. Ziraat Fakültemizdeki bu süreçlerin olumlu bir şekilde sona ermesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.