Ordu’nun Fatsa ilçesinde, "12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda yapılan programa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş, Fatsa Cumhuriyet Başsavcısı Murat İnceel, Garnizon Komutanı P. Binbaşı Salih Gödek, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı Halit Gülten, Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kutlama programının açılışında bir konuşma yapan Sakarya Ortaokulu Müdürü Cevat Öztürk, “İstiklal Marşımız, dinmez bir bağımlılık sevdasının sönmez bir iman aşkının en güzel terennümüdür. Ülkemiz büyük bir ülke, vatanımız değerli vatandır. Gelecek günler ne gösterir bilinmez bu nedenle milli bilincimizi yüksek tutmak vatanın birliğini ve diriliğini sağlamak için geçmişte olduğu gibi bugünde milletimizin kutsal değerleri olan bayrağımıza ve istiklal marşımıza gereken saygıyı göstermek ecdadımızın bize vasiyeti inancımızın kültürümüzün gelecek güzel günlerimizin gereğidir” dedi.
12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı kapsamında Sakarya Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Mehmet Akif ve Bağımsızlık” adlı tiyatro gösterisi sahnelendi. Tiyatro, davetlilerin büyük beğenisini topladı.
Tiyatro sonrası İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu resim sergisinin açılışı gerçekleşti. Program ödül töreni ile son buldu.