Çan Anadolu Lisesi Rehberlik Servisinin organize ettiği ve sınıf öğretmenleri Halil Mutlu’nun hazırladığı Çanakkale Seramik Fabrikaları A.Ş. gezisine TM alanı tercihli 12/D sınıfı katıldı.
Gezi kapsamında öğrencilerin alanlarını ilgilendiren bölümlerden Muhasebe ve İnsan Kaynakları müdürlükleri ziyaret edildi. Muhasebe Müdürü Yunus Emir, öğrencilere muhasebe alanını tanıttı. Emir, “Lise hayatımda çok parlak bir öğrenci değilken üniversiteyi ikinci olarak bitirdim. Demek ki çalışırsak hayatımızın her anında gerekli değişiklikleri yapabiliriz” dedi.
İnsan Kaynakları Müdürü Noyan Buzcu, “Bunca senelik çalışma hayatımda böyle bir faaliyetle karşılaşmadım. Bence herkes mesleği ile ilgili bilgileri böyle ziyaretlerle almalı. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi bu organizasyon konusunda kutluyorum” diye konuştu.
Kariyer günleri hakkında açıklama yapan Çan Anadolu Lisesi Müdürü Refik Çoban ise, “Kariyer günleri öğrencilerimiz için çok faydalı oluyor. Biz okul olarak değişim ve gelişim kararı aldık. Bunun bir basamağı da öğrencilerin geleceklerini planlamak. Rehberlik Öğretmenimiz Burhan Öztürk, öğrencilerin kendilerine güvenmelerini sağlamak için bu tür organizasyonlar düzenliyor. Sınıf rehber öğretmenlerimiz kendi sınıflarıyla çok güzel işlere imza atıyorlar. Bu okul daha iyi yerlere layık ve biz bunu sağlayacağız” şeklinde konuştu.