AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, partililerce büyük coşkuyla karşılandı. Çınar altında vatandaşlara hitap eden Turan, “Diğerleri hala Bülent Turan’ın nereli olduğunu konuşa dursun, biz iş yapıyoruz” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Lapseki’de partisinin düzenlediği mitingde vatandaşlara hitap etti. Çok sayıda vatandaşın katıldığı mitingde Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, vatandaşları selamladı. Yılmaz, Bülent Turan’ın henüz Çanakkale milletvekili değilken bile ilçeye bir çok yatırım kazandırdığını hatırlatarak, “Bu güne kadar ne istediysek, vekilimiz bizi geri çevirmedi. Onun sayesinde, sahil çay bahçemizi yaptık. Çevre düzenlememizi yapıyoruz. Oyun parklarımız geldi. Arabalarımız, çöp konteynırlarımız yenilendi. Ben size burada Bülent Turan’ı anlatacak değilim. Zaten onu hepimiz yakından tanıyor, biliyoruz” dedi.
Daha sonra Daha sonra kürsüye gelen Bülent Turan, vatandaşları selamladı. Turan, “2 aydan beri hiçbir vekil adayımıza, muhalefet adaylarına söz söylemedim. Hiç birisine hakaret etmedim. Burası küçük yer, ‘yüz yüze bakacağız’ dedik. Allah’a hamd ediyorum. Ağzımızdan bir gram haram lokma geçmedi, geçmeyecek. Ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, AK Parti nasıl zafer kazanılırmış, dosta düşmana gösterecek. Biz ‘dünyanın en uzun otobanına başlıyoruz’ dedik, onlar ‘Bülent Turan nereli?’ dediler. ‘En büyük hastane yapılıyor’ dedik, ‘senin köyün ne?’ dediler. Ben Hakkari’de doğsam ne olur, Çanakkaleli olsam ne olur. Adam olmak önemli adam. Bu meydanda bizim yokluğumuzda az kişiye şunu bunu söyleyeceksin. Allah herkese utanma, edep nasip etmez. Edebi olan adam gibi konuşur. Milletvekilleri, seçim bölgesinin tümünde oy kullanabilir. Bana dediler ki; ‘Nerede oy kullanacaksın?’ Cevabım net; Okuduğum okul 23 Eylül de oy kullanacağım. Sen hala ‘Bülent Turan nereli?’ diye tartışıyorsun. Ben yarın gidip okuduğum okulda oy kullanacağım. Çatlayın, patlayın. Onların bir kısmı konuştuğu halde, yarın onlar da oyunu bize verecekler. Çünkü onlar da biliyor, onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar bizi konuştu, biz yatırımları konuştuk” dedi.
AK Parti iktidarı döneminde, Lapseki’ye ve Çanakkale’ye bir çok yatırımın yapıldığını da hatırlatan Turan, “13 yıldan beri dediler ki; ‘Bu partiyi kapatalım, genel başkanını yasaklayalım. Muhtar bile olamaz’ dediler, millet bu uzun adamı Cumhurbaşkanı yaptı. Siz millet olarak isterseniz, her şeyi yaparsınız. Bizim milletten başka dayanağımız yok. Kadınlarımız çok fazla, kadınlarımız meseleye el koymuş. Lapseki’nin kadınları meseleye el koymuş. Çünkü kadınlarımız daha iyi bilirler. Çocuklarına kitap bulamamanın ne demek olduğunu bilirler. Çocuklarını, yaşlı büyüklerini hastaneye götürdükleri zaman, ‘sen BAĞKUR’lusun, sen SSK’lısın. Burada tedavi olamazsın. Sen bu eczaneden ilaç alamazsın’ dediler. Kadınlarımız bunları da iyi bilir, şimdi nasıl hizmet edildiğini de iyi bilir. Biz diyoruz ki; Lapseki’ye bu hastane yakışmaz. Onlar ‘Bülent Turan nereli?’ derken, biz sağlık bakanımızla görüşüyorduk. Bölgenin en güzel hastanesi yapılacak. Hükümet konağı yıkılacak, en güzeli yapılacak. Doğal gaz Lapseki’ye gelecek. Çok istiyorlarsa, çok kızıyorlar sa, ‘biz Bülent Turan’a kızmıştık, doğalgaz almıyoruz, hastaneye gitmiyoruz’ diyebilirler. Ama gidecekler. Çünkü biz hizmet ediyoruz. Herkese hizmet ediyoruz” diye konuştu.
Lapseki meyveciliğini en iyi noktaya getirmek için çalışacaklarını da söyleyen Turan, “Gelibolu mevlevihanesini ayağa kaldıracağız. En çetin savaşların yaşandığı Gelibolu yarımadasında yatırımlarımız ortada. Merkezde en güzel sahillerimiz var. Asos - Ayvacık hattında binlerce yıllık tarihimiz var. Ezine - Ayvacık - Bayramiç hattı, Meyvenin en güzeli, sebzenin en güzeli orada. İstiyoruz ki tarım OSB’si kuralım. Biga’nın sanayisini iyi biliyoruz. Lapseki’de dünyanın en güzel kirazı, şeftalisi burada. Buradan dünyaya göndereceğiz. Daha katma değer kazandıracağız. Göreceksiniz Lapseki meyveciliğiyle tüm Türkiye gurur duyacak. Sen ‘şeftali, elma armut’ demeyeceksin, ‘Bülent Turan nereli’ diyeceksin. Ben hangi yaz buraya gelmedim, hangi kahvede çay içmedim. Anlım açık. Buranın vekili değilken de buradaydım, köyümdeydim. Muhtarlarımız, belediye başkanımız şahittir. Hatta eski MHP’li belediye başkanı şahittir. Geldim, ziyaret ettim. Kendimi tanıtıp telefonumu verdim. Bir zaman sonra aradı, oyun grubu istedi. ‘başımızın üstüne’ dedik, gönderdik. Ben 6 ay danışmanlık yapsam onların partisi ayağa kalkar. Ama sen Lapseki’ye gelip Bülent Turan kim dersen, yarın akşam alırsın cevabını. 2 aydan beri hiç birinin adını ağzıma almadım. Ama ayıp” diye konuştu.
Boğaz köprüsünün yapılacağını da tekrar hatırlatan Bülent Turan, “Bu ülkede 13 yıldan beri iktidarız. Hala iktidar tartışması yok. Biz devam ediyoruz. Onlar iş yapsalar, politika üretebilseler, hakaretten başka bir şey üretebilseler, onlar neden olmasın. Bir parti 13 yıl iktidar olabilir mi? Kim bizim kara kaşımıza kara gözümüze oy veriyor. İş yapmazsak halk bize oy verir mi? Onlara da verir. Biz iş yapıyoruz. Onlar söze başlıyor hakaretle. Ama onların sözünün karşılığı yok. Karşılığı olsa, notere gidip tasdik istemezler. Biz diyoruz ki, O Köprü gelecek. Biz köprü diyoruz, onlar Bülent Turan nereli diyorlar. Köprüyü de görecekler, Bülent Turan nereli onu da görecekler. Köprüyü yaparız, mesele, adam olmak. Buradan söylüyorum, Köprü sıradan bir köprü olmayacak. Üzerinden trenin de geçtiği , dünyanın imrendiği bir köprü olacak” dedi. Turan, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil dağıttı.