Çorum Belediyesi, sosyal belediyecilik alanındaki hizmet çıtasını yükseltmeye devam ediyor.
Sosyal belediyecilik alanında yapılan çalışmalarla örnek bir belediye haline gelen Çorum Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı Gıda Bankası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Adem Saçan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın ve davetliler katıldı.
Bu milletin ihtiyaç sahibi kimi varsa onun yanında olacaklarını dile getiren Başkan Külcü, “Millet artık açta kalmam, açıkta da kalmam. Benim devletim bana sahip çıkar diyor. Hasta olursam tüm hastanelerin kapısı bana açık diyor. Bu güveni asla yok etmeyeceğiz. Seçim hesabıyla hesapsız kitapsız bir yaklaşım içerisinde olmayacağız” dedi.
Göreve geldikleri günden itibaren belediyeciliğin temel alt yapı hizmetleri ile sınırlı olmadığını söylediklerini ifade eden Başkan Külcü, sosyal belediyeciliği de özel bir önem verdiklerini söyledi.
Anayasa da devletin sosyal bir devlet olarak tanımlandığını dile getiren Külcü, “Anayasa’nın o meşhur maddesi vardır, ‘Laik, demokratik sosyal bir hukuk devletidir’ der. Ne yazık ki idarecilerimiz, siyasetçilerimiz, çok uzunca yıllar laiklikle yattı, kalktı sosyal devlet ne demektir bunu hiç hatırlayan dile getiren ve bunun gereğini yapma konusunda adım atan ne yazık ki olmadı. İşte biz Anayasa’nın bize yüklediği görevi ifa ediyoruz. Orda da tanımlanan görevi yerine getiriyoruz. Eğer bunu yapmazsak yönettiğimiz şehirlerde, ülkelerde de sosyal barışı sağlayamayız. Sosyal barışın temeli ancak insanların ihtiyaçlarını bir adalet ölçüsü içerisinde karşılamaktır. 1994 yılında İstanbul’da ortaya çıkan yeni belediyecilik anlayışıyla sosyal devletin gereği yapılmaya başlandı. İnsanı devlet yaşat ki sözünü kendimize şiar edindik yolumuza çıkarken de öyle çıktık. 6 yılı geride bırakınca böyle hayırlı bir hizmeti dualarla birlikte hizmete açmış olacağız. Bu bir sevda işidir. Eğer seçildikten sonra veya bir göreve atandıktan sonra onunla ilgili olarak ben buraya hakimim gibi bir duyguya kapılırsanız asla o işleri yapamazsınız. Bugün ki anlayışı ortaya çıkaran, hizmet kalitesini ortaya çıkaran şey biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik diyen cumhurbaşkanımızın duruşudur” diye konuştu.
Kaynakları iyi yöneterek bir sosyal devleti, refah devleti inşa etmeye çalıştıklarını anlatan Külcü, “Bir kısım çevrelerde ülkeyi popülizm tuzağına çekmeye çalışıyorlar. Sabah kim erken kalkarsa bir vaatte bulunuyor, gece kim geç yatarsa ondan 5 fazlasını vereceğim diyor. Bunun sonu ülkede yeni krizler demektir. Yokluk, yoksulluk demektir. 2002 yılı öncesine bu ülkenin yeniden götürülmesi ve IMF’nin kapısına dayandırılması demektir. Biz bunu yapmadık, yapmıyoruz, bundan sonrada asla böyle bir tutum içerisinde olmayacağız” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu da, her gün yeni bir hizmete devreye alındığını belirterek, “Çorum’un Çorumlulunun geleceğinden umutluyum. Yapılan her işten heyecan duymaktayım. Dün bu memleket adam olmaz diyen bir Türkiye’den deprem parasıyla memur maaşını veren bir ülkeden bugün artık daha iyisini, daha yenisi isteyen yeni Türkiye’ye geçmiş bulunuyoruz. Bizim hayallerimize göl kurbağalarının erişme imkanı yok. Her gün yeni bir hizmet açıyoruz. Yeni bir hizmet başlatıyoruz. Bu heyecanla devam edecek. Halka hizmet hakka hizmetin ta kendisidir. Birileri konuşacak biz yapmaya, milletin hayır duasını almaya devam edeceğiz” dedi.
AK Parti’nin iktidara geldiğinde “3 Y” ile mücadele sözü verdiğini hatırlatan Uslu, “Bunlardan birisi yolsuzluk. Bir tanesi yoksulluk. Bir tanesi de yasaklar. Yasaklar konusunu biliyorsunuz. Başörtüsü yasağını kaldırdık. DGM’leri kaldırdık. Özel yetkili mahkemeleri kaldırdık. İhtilal ve darbe yetkisi veren TSK’nin 35. maddesini değiştirdik. Daha bir çok yasakları yasaklayan insanların özgürce düşünmesini, inanmasını giyinmesini çalışmasını sağlayan düzenlemeler yaptık. Yolsuzlukla mücadele ettik.Yemedik yedirmedik. Dışarıya da namerde el açmadık. Kendi yağımızla kavrulmak suretiyle bölünmüş yolları yaptık. Otoyolları yapıyoruz. Nasip olursa tren yolumuz oluyor. Her alanda her sektörde her kurumda Türkiye’yi yeniden imar etmek, yeni Türkiye’yi kurmak heyecanımız var. Namerde giden parayı borç döndürme çabalarının önünü kestik ve halka hizmet olarak götürüyoruz. Buda hizmetlerden bir tanesi” şeklinde konuştu.