AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum’da doğalgaz bekleyen üç ilçeye müjdeli haberi verdi.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu, Osmancık, İskilip ve Alaca ilçelerinin doğalgaz boru hatları ihalesinin 16 Haziran’da yapılacağını açıkladı.
İlçelerin doğalgazla buluşturulması konusunda yaptıkları planlı ve yoğun çalışmaların sonuç verdiğini dile getiren milletvekili Uslu, “İlçelerimizin doğalgaza kavuşması için yapılan çalışmalarımızla, ülke genelinde 10 Bin nüfus üzerindeki ilçelerin faydalanma şansı da doğmuş oldu. Hukuki sürecin başlaması sonrasında geçmişte çalışma yapılan Osmancık ve Alaca ilçelerimizin yanında İskilip ilçemizi de kapsama almış bulunuyoruz. Türkiye’de ilk müracaat eden ilçeler olan Alaca, Osmancık ve İskilip’in Proje ve Kamulaştırma İhalesi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmiş ve süreç tamamlanmıştır. Şimdi de 3 ilçemizin Boru Hatları yapım İşleri 16 Haziran 2015 tarihinde yapılacaktır. Her konuda olduğu gibi söz verdiğimiz Doğalgaz konusunda da gereğini yapıyoruz. Projenin tamamlanmasıyla Çorum Merkez ve 4 ilçemiz Doğalgaz konforu ve çevreciliği ile tanışmış olacaktır. Birileri konuşur AK Parti yapar, birileri hayal eder AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştürür. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Çorum ve ilçelerinin doğalgaz kullanmaya başlamasıyla birlikte yatırımcının işinin kolaylaşacağını vurgulayan Uslu, bu sayede ilçelerdeki konfor ve refah seviyesinin artacağını vurguladı.
uslu, iş kapsamında Osmancık için 73 bin 341 metre ve 8 inch çapında, İskilip için 48 bin 743 m ve 6 inch çapında, Alaca için de 21 bin 530 m ve 6 inch çapında yüksek basınç doğalgaz çelik boru hattı yapılacağını sözlerine ekledi.