AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Resul Kurt, Bağcılar meydanında kurulan AK noktada vatandaşlarla bir araya geldi. Kurt, partiye üye olmak isteyen vatandaşların başvuru formunu kendi elleriyle doldurdu.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı, araştırmacı yazar Resul Kurt, seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar meydanında kurulan AK noktada vatandaşlarla bir araya geldi. Kurt, partiye üye olmak isteyen vatandaşların başvuru formunu kendi elleriyle doldurdu. Seçim süresince piyasalarda çok ciddi hareketlenmeler olmasını beklediğini belirten Kurt, ‘‘Seçimde tek partinin iktidara geleceği noktasında halkımızda hiçbir endişe ve şüphe yok. Bu da piyasalara bir istikrar ve güven veriyor. Ülkemizde yabancı sermaye yatırımları noktasında çok ciddi ilerlemeler var. Tek parti istikrar demektir. Halkımız koalisyonlardan çok çekti. Koalisyonlar ülkemize hep yokluk getirdi. Geçmişte IMF’den para alabilmek için onurumuzdan çok ciddi fedakarlıklar yaptık. Maalesef hiç arzu etmediğimiz bir şekilde geçmişte IMF’nin karşısında hazırda duran bakanlarımız ve başbakanlarımız oldu. Ama AK Parti ile birlikte artık biz IMF’den borç alan değil, borç veren bir ülke haline geldik’’ dedi.
Kurt, TBMM’de tatile girilmeden önce Bağ-Kur’a 12 aydan fazla borcu olanların borçlarının silinebilmesi konusunda bir yasa yapıldığını belirterek, ‘‘Bağ-Kurlular borçlarını sildirebilecekler. Daha sonra ilerleyen dönemlerde yeniden ödeme yapmak istediklerinde yine onlara imkan tanınacak. Tabi bizim arzu ettiğimiz düzenlemelerden biriside annelerin doğum borçlanması ile ilgili sigortalılık öncesine doğum borçlanması getirilmesiydi. Bu konuda sigortalılık öncesi doğum borçlanması yapılabilmesi için sahada çalışma yaparken bize çok talep geldi. Bunu da mecliste göreve başladığımızda dile getireceğiz. Ve çözümü için gerekeni yapacağız" dedi.
AK Parti’nin bütün sosyal imkan ve yardımları vatandaşın hizmetine sunduğunu belirten Kurt, ‘‘Öbür tarafta tutamayacağı ve tutamayacağını bildiği halde noterde kendisini onaylatma ihtiyacı duyan bir parti var. Biz AK Parti olarak millete gidiyoruz. Onların onayını alıyoruz. Erken emeklilik konusunda talepler geliyor. Erken emeklilik ülkemize çok şey kaybettirdi. Ülkemiz kim ne veriyorsa beş fazlasını vereceğim diyen siyasilerden çok çekti. Çok şükür 3 Kasım 2002’den bu yana AK parti hem emeklinin hem de emekçinin dostu oldu’’ şeklinde konuştu.