Özel Birikim Koleji Öğrencilerinden “4. Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu”nun Onur Konuğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce olacak.
Birikim Koleji Ortaokul ve Lise öğrencileri tarafından 2011-2012 Öğretim Yılından bu yana düzenlenen “Her şeyi Merkezinde Bırak, Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu”nun bu yıl 4.’sünü gerçekleştirecek. Her yıl alanında uzman konukları ağırlayan sempozyum, bu yıl ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’yi misafir ediyor.
Hızla gelişen ve doğal olarak değişen dünya şartlarına bağlı olarak sosyal bilimlerin önem kazandığı 21. Yüzyılda, Birikim Koleji öğrencileri birçok alanda olduğu gibi bu alanda da lider oldu. Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde yer alan konuları ana tema olarak belirleyen Birikimli öğrenciler her yıl gündemin nabzını tutuyorlar.
SEMPOZYUMUN ANA TEMASI “ŞEHİRLEŞME”
Bu yıl gerçekleştirilecek olan sempozyumun teması “Şehirleşme”. Bayındırlık ve imar faaliyetlerinin hızla geliştiği Türkiye’de bu durumun topluma yansımalarının incelenmesi bir hayli dikkat çekici Her yıl ülkenin önde gelen üniversiteleriyle işbirliği halinde yürütülen sempozyumun bu yıl paydaşı olan üniversite, Marmara Üniversitesi. Marmara Üniversitesinin yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi sempozyumun diğer paydaşları. Sempozyum 9 Mayıs 2015 Cumartesi günü Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.Sempozyumla ilgili gelişmeler #BSBOS15 hashtagiyle Twitter’da ve “Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu” sayfasıyla Facebook’da paylaşılıyor.