Gittiği her ortamda “Biz Ebu Eyyub El-ensari hazretlerinin hizmetkarıyız” sözünü söyleyen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Miraç Kandili’nde Eyüp Sultan Meydanı’nda vatandaşlara pilav ve ayran dağıttı.
Başkan Remzi Aydın Miraç Kandili’nde akşam namazını, dünyanın dört bir yanından Eyüp’e gelen Müslümanlarla birlikte Eyüp Sultan Camii’nde kıldı. Namaz sonrası ise Eyüp Belediyesi tarafından Eyüp Sultan Meydanı’na hazırlanan pilav tezgahlarının başına geçti. Vatandaşlara pilav ve ayran ikram eden Başkan Aydın, kendisine teşekkür eden vatandaşlara “Sizlere hizmet etmek bizim için bir onurdur” dedi.
Pilav dağıtımına Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de katıldı.
Pilav dağıtımının ardından ise Başkan Aydın meydanı dolduran genç yaşlı tüm vatandaşlarla ve esnafla kandilleşti. Bu arada yurt dışından Miraç Kandili için Eyüp’e gelen vatandaşlar da, kandili Eyüp’ün manevi atmosferinde yaşamanın bir başka güzel olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Remzi Aydın daha sonra Kemerburga’a geçerek burada yatsı namazının ardından Kemerburgaz Merkez Camii çıkışında gerçekleştirilen helva ve kandil simidi dağıtımına katıldı.
VUSLAT YOLCULUĞU İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER
Başkan Aydın Kemerburgaz’da bulunduğu sırada, Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen Konya’ya Vuslat Yolculuğu’ndan dönen vatandaşlarla karşılaştı. Eyüp Belediyesi’nin Vuslat Yolculuğu’nda Yüksek Hızlı Tren’e ulaşım için tahsis ettiği otobüsten inen vatandaşlar karşılarında Belediye Başkanı Remzi Aydın’ı gördüklerinde, kendilerine böyle güzel ve anlamlı bir kültür gezisi imkanı sağladığı için teşekkür ettiler. Amaçlarının vatandaşın memnuniyeti olduğunu dile getiren Başkan Aydın da, her alanda hizmetlerinin devam edeceğini belirtti.