Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ‘Okulda Buluşalım’ projesi kapsamında Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve velileriyle bir araya geldi. Okul bahçesinde öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanan Başkan Demircan’a bir öğrencinin, “hani bana bisiklet alacaktınız?” sorusu üzerine çok mutlu olan Başkan Demircan, minik öğrencinin bisikletini kendisine teslim ederken, sene sonu okulda dereceye girecek ilk 10 öğrenciye de bisiklet sözü verdi.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından sevinç ve coşkuyla karşılanan Başkan Demircan, öğrencilerin talepleri doğrultusunda 25 Mayıs’ta Vialand Tema Parkı’na gezi, okul etrafındaki yeşillik alanlara dikilmek üzere fidanlar, boğaz turu, Kefken Kampı katılımı ve sinema ile hamburger sözü verdi. Bu durumdan çok mutlu olduğunu ifade eden öğrenciler, Ahmet Misbah Demircan’ı sevinçle kucakladılar.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BİSİKLET
Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden 5. sınıf öğrencisi Görkem, Başkan Demircan’ın kendisine bisiklet sözü olduğunu hatırlatınca ilgili birimler aracılığıyla öğrenciye bisiklet getirildi. Başkan Demircan, ayrıca okula 10 bisiklet daha alınacağını ve bu bisikletlerin dereceye giren öğrencilere hediye edileceğini dile ifade etti. Demircan, okul bahçesinde öğrenciler ile vakit geçirdikten sonra velileri dinledi. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıya başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, okul aile birliği yöneticileri ve çok sayıda veli katıldı.
"İMAM HATİP OKULLARINA VATANDAŞIN YOĞUN TALEBİ VAR”
Ahmet Misbah Demircan, imam hatip okullarına karşı olan ön yargının kaldırılması gerektiğini ifade ederken şunları söyledi: "Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu birçok okula örnek olabilecek statüde. Okulun disiplin ve tertip içinde eğitim vermesi, vatandaşlarımızın imam hatip okullarına olan taleplerinin artması bizleri mutlu ediyor" dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından okula verilen destekler ile kütüphane ve yemekhane gibi öğrencilerin yararına yapılan katkıların çok önemli olduğunu söyleyen Kaptanpaşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Arif Ali Koyuncu ve Okul Aile Birliği Başkanı, katkılarından dolayı Başkan Ahmet Misbah Demircan’a teşekkür ederek çiçek takdim ettiler. Okulda oluşturulan çocuk mehter takımına ekipman desteği isteyen okul aile birliği, yaklaşan 19 Mayıs etkinliklerinde Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda konser ve yürüyüş yapmak için Başkan Demircan’dan istedikleri taleplerine olumlu cevap aldılar.