Çekmeköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Çekmeköy Uluslararası Ultra Maraton’ yarışlarının bu yıl 5’incisi düzenlendi. Çekmeköy Ormanı’nda düzenlenen yarışta 177 sporcu ter döktü.
Çekmeköy Belediyesi tarafından 5’inci Çekmeköy Uluslararası Ultra Maraton Yarışları düzenlendi. Çekmeköy Taşdelen Mesire Alanı’nda yapılan koşuda farklı illerden katılan 177 yarışmacı güneşin altında ter döktü. 8 saat süren yarışmada yarışmacılar 5 kategoride yarıştı. 10 km, 15km, 30km, 45 km ve 60 km olarak belirlenen parkurlarda yarışan yarışmacılar parkuru en kısa sürede bitirebilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarış sonrası dereceye girenlere ödülleri verildi.
“HER YAŞA HİTAP EDEN PARKURLARIMIZ VAR”
Sporun hayatının vazgeçilmezi olduğunu dile getiren Bakiye Duran, “Bu yarışlara 6- 7 yıl önce başladık. 5’inci Ultra Maraton Yarışı’mız ama biz 7 yıl önce evvel başladık. Çekmeköy yönetimi de bizi bu yarışlarda çok destekledi. Böylece bu yarışlara başlamış olduk. Şuanda 5’inci uluslararası Ultra Maraton’u koşuluyor. Bugün 10 km ekstrem patika yarışımız var. Ormanın içinde baltalarla yol açarak bu parkuru oluşturduk.15 km, 30 km, 45 km ve 60 km mesafeli koşularımız var. Yani her yaşa her insana hitap eden etaplarımız var. Bu yarışları sürekli yaptığımızdan Çekmeköy ilçesinde birden sporcu potansiyeli patladı. Yani çok yakın zamana kadar yarışmalarımıza Çekmeköy’den sporcu katılmıyordu. Bugün 50’ye yakın Çekmeköylü sporcu yarışlara katıldı” diye konuştu.
Geçen yıl aynı yarışmada 3’üncü olduğunu belirten ve b u yıl erkekler 15 kilometrelik patika koşu parkurunda birinci olan Yasin Avcı, “Çekmeköy Belediyesi’ne bu organizasyonlarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar çoğalsın. Atletizm federasyonu yetersiz kalıyor. Bu kupayı Bursaspor’a hediye ediyorum” şeklinde konuştu.
Yarışmaya Rusya’dan katıldığını belirten İrina İvkina, “Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ben patika koşuyu çok seviyorum. Yani düz yolda koşmaktansa patika yol daha zevkli oluyor. herkese tavsiye ediyorum. Çünkü ormanın içinde koşuyorsun. Oksijen alıyorsun. Hem de insanlarla grup halinde koşuyorsun. Güzel oluyor, çok zevkli oluyor. Daha çok insanlar gelsin daha çok eğlence olsun. Bu benim ilk kazandığım ödülüm. O yüzden bugün çok mutluyum” diye konuştu.