Eyüp Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, "On Bir Ayın Sultanı" olan Ramazan’ın yaklaşmasıyla cami temizliklerine başladı.
Ramazan ayı içerisinde yapacakları temizliklerin dışında ek olarak Kur’an-ı Kerim’in indiği ay olan Ramazan’ı karşılamak için, bütün mahalle ve sokaklardaki 118 camiyi temizlemeye başlayan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, her gittiği caminin camlarını da temizliyor. Mübarek Ramazan ayını idrak etmek üzere şimdiden camileri doldurmaya başlayan vatandaşlar için çalışmalar yapan temizlik ekipleri, halıların altındaki kir ve tozları özel bir makineyle aldıktan sonra yerlere gül suyu sıkıyor. Ekipler Eyüp’ün mahalle ve sokaklarındaki bütün camileri aynı işlemden geçirerek ilçe sakinlerinin temiz ve ferah bir şekilde ibadet etmelerini sağlıyor.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ramazan ayı nedeniyle ekiplerin cami temizliğini daha sık gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız on bir ayın sultanında vatandaşlarımızın huzur içinde ibadet edebilmeleri. Biz yıl boyunca camilerde temizlik yapıyoruz. Ancak Eyüp Ramazan ayında çok sayıda vatandaşımızın geldiği bir ilçe. O nedenle bu çalışmalarımızı daha da sıklaştırıyoruz” diye konuştu.