Eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen ’’Fotoğraflarla Adnan Menderes Sergisi’’ ile anıldı.
Küçükçekmece Belediyesi ile Adnan Menderes Demokrasi Platformu’nun ortaklaşa düzenlediği ’’Fotoğraflarla Adnan Menderes Sergisi’’ kapılarını sanatseverlere açtı. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılışı gerçekleşen sergiye, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Belediye Başkan Yardımcıları Sibel Güllüçayır ve Mehmet Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdür Cemal Yılmaz, Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır ile çok sayıda vatandaş katıldı.
"Bugün çok önemli bir tarih yıl dönümünde bulunuyoruz. Rahmetli demokrasi şehidimiz Adnan Menderes 14 Mayıs’ın her zaman kendisinden sonra da anılmasını istemiştir’’ diyen AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, "14 Mayıs’ın önemi, 19 Mayıs 1950’de Türkiye çok partili demokratik bir sisteme geçti, bir demokrasi devrimi gerçekleşti ve artık ’yeter söz milletindir’ diyerek millet iktidara geldi. Milli irade Türkiye’yi yönetmeye başladı. İşte o yüzden de 14 Mayıs 1950 bu kadar önemlidir ve bu kadar anılmaya değerdir’’ dedi.
“RAHMETLE VE MİNNETLE ANIYORUZ”
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, ’’Adnan Menderes’in bir demokrasi şehidi olduğunu çok iyi biliyoruz. Rabbim mekanını cennet etsin. Mutlaka hepimiz gibi onunda kusurları hataları günahları olabilir ancak biz kendisinin bir mümin olduğuna dinini, diyanetini peygamberini seven bir başbakan olduğuna inanıyoruz. Çünkü ortaya koymuş olduğu o mücadele bugün ülkemize bir rahmet yağmuru olarak dört bir yana saçılıyor. Bu belki tek başına basit gibi gözükebilir ama ezanlarımızın korunmasının ülkemizde aslında namusumuzu korumak gibi bir şey olduğunu da lütfen unutmayalım. Kendisini de rahmetle, şükranla, minnetle bir kez daha anıyorum’’ diye konuştu.
Sergi sonunda Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Bayındır, AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır’a ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e teşekkür ederek plaket verdi. Karadeniz ise Prof. Dr. Bakır’a çiçek takdim etti.