Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu Anneler Günü’nde yetim anneler için el emeği eşyaların satıldığı bir kermes düzenledi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu ve Kadın Kent Gönüllüleri Anneler Günü’nde yetim annelerini unutmadı. Komisyon tarafından açılışından önce ilk kez etkinlik düzenlenen Rumeli Kültür Merkezi’nde bir kermes organize edildi. El emeği göz nuru olan eşyaların satıldığı kermesin açılışına Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ve eşi Fatma Yazıcı’nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin eşi Fatma Güllüce ve Piyade Okulu Komutanı Tümgeneral İshak Ceylan’ın eşi Sevgin Ceylan katıldı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kermese katılan ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek, “Buraya yüreğini akıtan ve gönülden bir el ile çok güzel bir eser ortaya çıkartmış olan Gönül Elleri’nin kıymetli gönüllülerine hoş geldiniz diyorum. Böyle bir kermes açılışında olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah bunun gibi nice açılışlar ve bunun gibi nice güzel kermesler ile ve onların özellikle de Anneler Günü münasebetiyle annelerin ve çocukların daha çok faydalanabileceği böyle bir kermes için emeği geçen herkese Gönül Ellerine ve bütün hanımlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Buranın bir diğer anlamı da bu binaya ilk defa gayri resmi olarak da ayak basmış oluyoruz. Önümüzdeki günlerde inşallah tam açılışını gerçekleştiririz. Buranın da önemi hem burada Rumeli Kültür Merkezi aynı zamanda bir kafe olarak da düşündüğümüz kromozomları artı 1 fazla diye o fazlayı ifade eden down sendromlu çocuklarımıza hizmet verecek çok güzel bir mekan olacak” dedi.
Kermesin açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin eşi Fatma Güllüce ise kermese davetlerinden dolayı Tuzla Belediyesi’ne teşekkür edip, Tuzla’da Bakan Güllüce’nin belediye başkanlığı döneminden günümüzde kadar olan gelişimden bahsetti.
Açılış konuşmalarının ardından Başkan Yazıcı ve beraberindeki heyet kermes alanını gezdi. Kermeste elde edilen kazanç, yetim anneleri yararına harcanacak.