Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ‘Liseler Arası Şiir Okuma Yarışması’ finaline jüri üyesi olarak katılan Kahraman Tazeoğlu, okuduğu dizeler ile Güngörenlilere şiir dolu bir akşam yaşattı.
Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından ‘Güngören Şiir Okuyor’ sloganıyla insan ve şehir temalı liseler arası şiir okuma yarışması düzenlendi. Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen şiir yarışması finaline çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Güngören’de bulunan farklı okullar arasında şiir okumalarıyla ilk 7’e girmeyi başaran liseli öğrencilerin şiir okuma hünerlerini gösterdiği gecede, jüri üyeleri arasında Kahraman Tazeoğlu’da vardı. Tazeoğlu, gecede okuduğu şiirlerle katılımcılara adeta şiir dolu dakikalar yaşattı.
“ŞİİR’İN İÇİNE GİRDİĞİNİZDE BÜTÜN HÜCRELERİNİZDE HİSSEDERSİNİZ”
Gecenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Meclisi Başkanı Halil İbrahim Yaylı, düzenlenen programda şiir gibi bir gece yaşanacağını belirterek, “Ben öncelikle başta değerli belediye başkanımız, başkan yardımcılarımıza ve gençlerimize hiçbir zaman desteğini esirgemeyen devlet büyüklerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Şiir öyle bir hayat ki, içerisine girdiğinizde hoşgörü sevgi ve muhabbeti yaşıyor, empati kavramını bütün hücrelerinizde hissediyorsunuz. Yeri geliyor üstadın sözlerinde Sakarya olup kıvrım kıvrım akıyor yeri geliyor Akif’in mısralarında ‘Asım’ın nesline tanıklık ediyorsunuz’. İşte ‘Asım’ın nesli’ burada. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen bir ecdadın şiirle yaşayan torunlarıyız ve bizler biliyoruz ki şiire girmişler için ölüm yoktur dünyada” dedi.
Okunan şiirlerin ve gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından, yarışmada sırasıyla birinci ikinci ve üçüncü olan, Muhammet Emin Uygun, Sena Gece ve Batuhan Balçın’a ödülleri takdim edildi.