Ülkemizde 1954 yılından bu yana her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası’nda Bağcılar’da bir program düzenlendi. Program sırasında Türk Sanat Müziği ziyafeti veren hemşirelerden oluşan koro büyük alkış topladı.
Sağlık hizmetlerinin en önemli unsurlarından olan hemşireler, Bağcılar Belediyesi tarafından Hemşireler Günü münasebetiyle düzenlenen kutlama programında bir araya geldi. Programa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Yaser Müslümanoğlu’nun yanı sıra doktor, hemşireler ile diğer sağlık çalışanları katıldı.
Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’ndaki programda bir konuşma yapan Kurucu Belediye Başkanı ve İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, eski adıyla Hilal-i Ahmer Cemiyeti olan Kızılay’ın, 1911 yılında ülkemizde ilk olarak hemşirelik kursları açtığını ifade etti. İlk Hemşirelik Okulu’nun da İstanbul’da açıldığını anlatan Kıyıklık,“Hemşirelerimiz çok değerli olan mesleklerini büyük bir onur ve şerefle yerine getirmektedirler. Çünkü hemşirelerimizin her biri görevlerini insan sevgisiyle dolu olarak ve sabırla yapıyorlar. Hemşirelik onurlu bir meslektir. Her yıl düzenlenen Hemşirelik Haftası da hemşirelerin sorunlarına çözüm bulunmasına katkı sağlıyor. Tüm hemşirelerimizi tebrik ediyorum” dedi.
“22 YIL ÖNCE 8, BUGÜN 69 SAĞLIK KURUMU HİZMET VERİYOR”
Hemşirelerin zor şartlarda görev yaptığını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise 2002’den bu yana sağlık alanında birçok önemli projelerin hizmete sunulduğunu kaydetti.
Çağırıcı, “Ülkemize değer katan hizmetlerin önünü açan sağlık reformları yapıldı. Türkiye’nin her yerine hastaneler, sağlık ocakları inşa edildi. Sağlık cihazları, ambulanslar, doktor hemşire sayısı kat kat artırıldı. Aile hekimliği uygulaması getirildi” şeklinde konuştu.
Bağcılar’ın da sağlık alanında yaşanan bu gelişmelerden nasibini aldığını vurgulayan Çağırıcı, “Yıllar önce ilaç yazdırmak için ilçemizden Okmeydanı SSK Hastanesi’ne veya Bakırköy’e giden vatandaşlarımız, bugün tam donanımlı 450 yataklı bir Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kavuştu. 2006 yılında Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ilçemize kazandırdık. Bir Kadın Doğum Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi inşaatı sürüyor. 22 yıl önce ilçemizde sadece 8 adet sağlık kurumu bulunuyorken, Bağcılar bugün 69 adet sağlık kurumuna kavuştu. Ayrıca 24 adet özel sağlık kuruluşu ilçe halkımıza hizmet vermektedir. Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olan Medipol Üniversite Hastanesi de ilçemizde hizmet veriyor” ifadesini kullandı.
“HEMŞİRELER KOROSU’NDAN TSM ZİYAFETİ”
Programın ilerleyen anlarında sahne alan Hemşireler Müzik Korosu, seslendirdikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle meslektaşlarına müzik ziyafeti verdi. Hemşireler, program sırasında birbirleriyle bolca sohbet ederek hasret giderdi.