Kartal Belediyesi, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında ilçe meydanına kurduğu çadırlarda ahilik geleneğine temsil eden geleneksel meslekleri vatandaşlarla buluşturdu.
Kartal Belediyesi, Kartal Cemevi Vakfı ve Kartal Kaymakamlığı işbirliğiyle Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Kartal Meydanı’nda başlatılan ahilik haftası kutlamalarında, ahiliği temsil esen esnaflık geleneği kurulan çadırlarda sergilendi. Ahiliği temsil eden mesleklerden olan berberlik, kilimcilik, bakırclık geleneksel gibi meslekler vatandaşlar için sergilendi.
‘DEĞERLERİMZE SAHİP ÇIKALIM’ VURGUSU
Ahilik geleneğine verilen önemin artması gerektiğini dile getiren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Ahiliğin ülkemize yaptığı katkıları ne yazık ki toplum olarak unuttuk. Bugün Anadolu’nun çoğu yerine gittiğimiz zaman önemsediğimiz değerleri bizlere yurt dışından ithal mallar getirerek yok ettirdiler. Eğer ülkemizin kendine ait değerlerine sahiplenemezsek, üretimin içinde olmazsak toplumun geleceğinin yok olacağını hepimiz daha iyi görmeliyiz. Üretmeden, çalışmadan yeni arayışlar içinde olmadan bir toplumun toplum olarak kimlik bulması mümkün değildir. Ahiliğin temeli işe başlayana öğrendiklerini öğreterek daha sonra gelenlere aktarması sürecidir” şeklinde konuştu.
Ahiliğin toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya yaptığı katkıya vurgu yapan Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı ise, “Ahilik ahlaki ve insani değerleri kuşanmaktır. Cömert olmak, yiğit olmak, sofranı açmak, paylaşımcı olmak, ahilik budur” dedi.
Programın sonunda yapılan ahilik duasının ardından etkinliğe vatandaşlara ahi pilavı ikramı yapıldı.