Esenyurt Belediyesi tarafından yapılacak olan Molla Mahmut Cami’nin temeli atma töreni Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.
Temel atma töreninde konuşan Başkan Kadıoğlu, “Kıymetli halkımız, tabi diyeceksiniz ki cami bir hayli ilerledi ama temeli yeni atıyorsunuz. Evet biraz önce muhtarımız söyledi. Hakikaten biz yetişemiyoruz. Ancak planımız bir gün okul, bir gün camii, bir gün park, bir gün sağlık ocağı. İşte bugüne de hem cami hem okulu sığdırabildik. Zaman yetmiyor. Hamdolsun bu işleri yapmaya çalışıyoruz. Belediyemiz vatandaştan hiçbir kuruş para toplamadan cami yaptırıyor. Aslında bu cami yanlış olmuş, yamuk olmuş. Biz caminin kıblesini düzeltip, önünü yamulttuk. Caminin yanında bir bina vardı onu da bir trilyon harcayarak kamulaştırdık. O ablamız bize çok çektirdi. Allah onu hayırla ıslah ettirsin inşallah. Bizi çok yordu” dedi.
“BELEDİYE NİYE CAMİ YAPIYOR”
Kadıoğlu, “Şimdi belediye niye cami yapıyor? Ülkemizi öyle bir hale getirdiler ki bin yıllık haçlı seferlerine dur diyen Müslüman ümmetinin üzerlerine öyle bir boyunduruk astılar ki ezanını Türkçe okutmaya başladılar. Kur’an okumak yasak, hacca gitmek yasak oldu. Ama millet ne yaptı gizli gizli Kuran’ı okudu ve dua etti. Allah bu duaya karşılık bir kapı açtı, Menderes’i getirdi. Ezanımız tekrar Arapça oldu, Kur’an tekrar serbest oldu. O günden sonra mücadeleyle savaş ile tekrardan 28 Şubat geldi. Bir post modern darbe yine dindarlara ve dini savunanlara ve eğitim görenlere bir engel çıkardı. Tabi bu süreç içerisinde devleti öyle bir hale getirdiler ki milletin dini öğrenmesin diye cami yapmayı bile kısıtladılar. Zaten camilerin büyük bir kısmını sattılar. Hatta bir zamanlar ahır gibi kullandılar. Her kim ki Allah’ın en mukaddes kıldığı Kabe’yi ve onun şubelerini Taksim’e benzetirse bu Allah’ın mescidine ve dinine açılan savaştır. Bu inançsızların savaşıdır. Müslümanların namaz kıldığı, Allah’ın evim dediği yeri siz kalkıyor Taksim’e benzetiyorsunuz. Allah’ın mescitlerine el uzatanlar, dine savaş açanlar, diyaneti kaldıracağım diyenler Allah’ın lanetine er ve ya geç uğrayacaklar” diye konuştu.
Başkan Kadıoğlu’nun burada yaptığı konuşmanın ardından temel atma törenine geçildi.