Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Nisan ayının Dünya Otizm Farkındalık ayı olması sebebiyle Sporcity Otizm Uygulama ve Yaşam Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde her birinin özel eğitim aldığı otizmli çocuklarla vakit geçiren İmamoğlu, masa tenisi oynadığı öğrenci Bora’nın başarılı vuruşlarına hayran kalarak, “Rakibim çok iddialı” dedi.
Dünya Otizm Farkındalık ayında otizmli bireylerle daha yakından iletişim kurmak, onları doğru anlamak ve yapılması gerekenleri tespit etmek için duyarlılık gösteren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sporcity Otizm Uygulama ve Yaşam Merkezi’nde eğitim alan otizmli çocuklarla buluştu. Ziyaretten oldukça memnun olan eğitimci kadro ve çocuklar, İmamoğlu’nun ilgisiyle daha da mutlu oldu. İmamoğlu, otizmli minik Bora ile masa tenisi oynadı, kendisini yenen Bora’nın başarısı İmamoğlu’nu şaşırttı.
2012 yılında Gürpinar’da kurulan ve 10 öğretmen ile 10 otizmli çocuğa eğitim veren Sporcity Otizm Uygulama ve Yaşam Merkezi yetkilileri ile konuşan Başkan İmamoğlu, kurumun beklenti ve ihtiyaçlarını dinledi, ilk olarak yapılması gerekenleri belirledi. Eğitimcilerin her 89 çocuğun birinin otistik dünyaya geldiğini belirtmesi üzerine İmamoğlu Beylikdüzü’nde bu oranın tespit edilip çıkan tabloya göre projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.
“EĞLENCE PARKI YAPACAĞIZ”
İmamoğlu, otizmli öğrencilerin kendisinden eğlence parkı talep etmesini çok anlamlı bularak, “O parkı da sizlerle birlikte açacağız. İsmi tam da sizin söylediğiniz gibi Eğlence Parkı olacak” diye konuştu. Ziyaret, miniklere verilen hediyelerin takdimi ile sona erdi. Öğrenciler de kendisine el emeğiyle yaptıkları hediyeleri verdi ve İmamoğlu ile fotoğraf çektirdi.