Şişli Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı dolayısıyla gerçekleştirilen “Azgın Suların Boğazında, Ölüm Siperlerinin Koynunda” adlı sergi sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.
Şişli Belediyesi tarafından 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri ve Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla “Azgın Suların Boğazında, Ölüm Siperlerinin Koynunda” adlı bir sergi düzenlendi. Düzenlenen serginin açılış kokteyline Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Ressam Bedri Baykam, sanatçılar ve birçok sanatsever katıldı. Sergiyi gezen sanatseverler eserleri ilgiyle inceledi.
Açılış kokteyline katılan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü sergiyi çok beğendiğini dile getirerek, “O kadar güzel eserler var ki hepsi birbirinden farklı, hepsi birbirinden güzel. Belirli tema altında işlenmiş eserler. Tek tek bakarsanız da çok güzel eserler. Büyük zevk aldım” ifadelerini kullandı.
Sergiyi düzenleyen Ressam Bedri Baykam ise serginin Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlendiğini dile getirerek, “Davet edilmiş 18 sanatçının işleri var. Bizim için çok anlamlı olan, Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettikleri ve aynı zamanda bir barış simgesi haline gelen bu büyük zaferin 100’üncü yılında ’Azgın Suların Boğazında, Ölüm Siperlerinin Koynunda’ başlıklı bir sergi düzenledik” dedi.
Şişli Belediyesi’ne teşekkür eden Baykam sözlerini şöyle sürdürdü: “Her zamanki gibi çağdaş sanata ve çağdaş düşünceye, Atatürkçü aydınlama felsefesine yine destek verdiler. Biz zaten Şişli Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin komşusuyuz. Galerimiz de Şişli Belediyesi’yle evli gibi.”