Aliağa Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyle, 115 kadrolu işçiye iki yıl süreyle kıdem farkına göre yüzde 15 ile 17 arasında zam yapıldı.
Aliağa Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi için tören düzenlendi. Törene, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan, Mali Hizmetler Müdürü Nadir Tuna, Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Törende konuşan Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kayhan, zam konusunda belediye İşçilerinin daha fazlasını hak ettiğini ifade etti. Kayhan, Aliağa Belediyesi’nin imkanları çerçevesinde verebileceklerinin en iyisini verdiklerini dile getirdi.
Türkiye’nin en iyi toplu iş sözleşmelerinden birine imza attıklarını aktaran Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise, "İyi bir sözleşmeye imza attığımız için mutluyuz. Umarım bu anlayış Türkiye’de diğer iş yerlerinde de hakim olur. İşverenin iyi niyeti ve sendika temsilcilerinin öz verili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu. Sözleşme sonrasında Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve yönetim kurulu üyeleri Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı makamında ziyaret ederek teşekkür çiçeği takdim etti.