Buca Belediyesi ile AKUT arasında imzalanan protokolle, gönüllü belediye çalışanlarından oluşacak ekip, arama kurtarma eğitimi alacak.
Buca Belediyesi Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile örnek bir işbirliği protokolüne imza attı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki arasında imzalanan protokolle, belediye çalışanlarından oluşacak özel ekip, arama kurtarma eğitimi alacak. Belediye bünyesinde oluşturulacak ekip, AKUT ekibi ile birlikte, deprem, sel, su baskını, heyelan, yangın ve göçük gibi olası doğal afetler ve kazalarda, vatandaşların yardımına koşarak, hayat kurtaracak.
Buca Gölet Tesisleri’ndeki imza töreninde konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, "Buca Belediyesi belki burada bulunan sizlerin ailenizi, yakınlarını kurtarmış, hiç görmediğimiz, hiç duymadığımız dünyanın öbür ucundaki insanların bile hayatını kurtarmış olan AKUT ile çok anlamlı bir anlaşmaya imza attı. Bundan sonra hiç duymak istemesek de, hiç olsun istemesek de, nerede bir facia, nerede bir üzüntü var, nerede bir can yanıyor, Buca Belediyesi ve AKUT orada olacak. Buca Belediyesi personeli hayat kurtaracak, insan kurtaracak" dedi.
AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki de, Buca Belediyesine duyarlılığından dolayı teşekkür etti. İmza törenine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki’nin yanı sıra, KUT İzmir Ekip Lideri Alper Özkarakaş, AKUT gönüllüleri ile belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli de katıldı.