İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Mayıs’ta başlayacak “Engelliler Haftası” için “Beni de görüyor musunuz?” temasıyla düzenleneceği sergiler, paneller, spor etkinlikleri ve gösterilerle engellilerin sorunlarına dikkat çekecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki ‘Engelliler Haftası’ etkinlikleriyle toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Belediye, ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütleri işbirliği ile gerçekleştirilecek programlar çerçevesinde, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla panel, konser, sergi, gösteriler ve ücretsiz film gösterimleri düzenleyecek.
Bu kapsamında Engelliler Haftası etkinlikleri, 11 Mayıs Pazartesi günü saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Çelenk sunumunun ardından Fuar Celal Atık Spor Salonu’nda saat 10.00’da açılış konuşmaları ile başlayacak programda, ilçe belediyelerinin halk oyunları, dans ve jimnastik gösterileri olacak. Gün içerisinde Karabağlar Uğur Mumcu, Şirinyer parklarında Karabağlar Belediyesi ile Seferihisar Kültür Merkezi’nde resim ve el sanatları sergisi açılacak.