İzmir’de, Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği ’Liselerarası Basketbol Turnuvası’ sona erdi.
Konak ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen 10 okulun basketbol takımının katıldığı Liselerarası Basketbol Turnuvası yoğun ilgi gördü. Turnuva, bir hafta boyunca çekişmeli maçlara sahne olurken, gençler, şampiyonluk kupasını alabilmek adına büyük bir mücadele ortaya koydu.
Kıyasıya bir rekabetin yaşandığı grup maçlarından zaferle çıkan Hürriyet Anadolu Lisesi, Mithat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Namık Kemal Anadolu Lisesi yarı final maçlarında karşı karşıya geldi. Müsabakalar sonunda, finale Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Namık Kemal Anadolu Lisesi çıkma başarısı gösterirken, oynanan üçüncülük maçını 45-22’lik skorla Mithat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kazandı.
KAZANAN MERSİNLİ
Turnuvanın final maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Her iki takım da mücadeleyi son saniyeye kadar bırakmadı. Mücadele sonunda kazanan takım ise iki sayı farkla Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Oyuncular, maçın bitimiyle birlikte büyük sevinç yaşadı. Maç sonunda gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren takımlara madalya ve kupaları verildi. Turnuvanın en skorer oyuncusu, takımına kazandırdığı 59 sayıyla Namık Kemal Anadolu Lisesi’nden Sedat Çabak olurken, şampiyon takım kupasını Konak Belediye Meclis Üyesi Zeynep Tulgar’ın elinden aldı.