Menderes Belediyesi geçen yıl başlattığı Atık Pil Toplama Kampanyası ile rekora imza attı. İlçe genelinde bir yılda toplam 395 kilogram pil toplandı.
Menderes Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneği (TAP) ile ortaklaşa gerçekleştirilen Atık Pil Toplama Kampanyasında rekora imza atıldı. Atık pillerin çevreye zararının ortadan kaldırılması ve geri dönüşümünün sağlanmasını amaçlayan kampanya kapsamında bir yıllık süreçte 395 kilogram pil toplandı. Toplanan piller TAP’a gönderilerek,içerisinde yer alan değerli metallerin ayrıştırılarak geri dönüşümü sağlanacak.
“ÇEVREYE DUYARLIYIZ”
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, geçen yıl başlatılan kampanyanın hedefine ulaştığını belirterek, “ TAP ile yaptığımız çalışma kapsamında Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz tarafından ilçemizin dört bir yanına toplama üniteleri yerleştirmiştik. Bir yıllık süreçte bu ünitelerde biriken pillerin geri dönüşümünü sağlıyoruz. Çevreye duyarlı bir belediye olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bir yıllık süreçte 395 kilogram pil toplanarak geri dönüşüme gönderildi. Vatandaşlarımızın duyarlılığı da bizim için önemli. Onlar ile ortak hareket ederek Menderesimiz’i daha yaşanır bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Kampanyamıza destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.