Bu yıl 6-7-8 Mart tarihlerinde Ankara Üniversitesi’nde gerçekleşen ve en büyük öğrenci kongresi olarak bilinen 11. Bilgisayar Mühendisliği Kongresi’nde (BİLMÖK) başarılı bir sunum yapan Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü, zorlu geçen seçimler sonucunda 12. si düzenlenecek kongreye ev sahibi olmaya hak kazandı.
11 yıldır kesintisiz bir şekilde devam ederek üreten bir bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen kongre 102 üniversiteden bin 200 katılımcı ve 30 bini aşkın Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi, bilişim profesyonelleri, akademisyenler, blok yazarları, girişimciler ve sivil Toplum Kuruluşları tarafından takip ediliyor. Önümüzdeki yıl Harran Üniversitesi’nde yapılacak kongre Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. İ. Berkan Aydilek başkanlığında oluşacak komisyon tarafından tertiplenecek. Kongreye katılan öğrenciler ve akademisyenler bir yandan bilimin gelişimine katkılar sağlarken bir yandan da Şanlıurfa’nın ve bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini inceleme fırsatı bulacaklar.
Harran Üniversitesi’nin dünyanın ilk üniversitesi olması ve bölümün ise bölgenin ilk Bilgisayar Mühendisliği bölümü olması nedeniyle kongreye önceki senelere oranla çok daha büyük katılımın gerçekleşeceği tahmin ediliyor.