Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki dereleri temizleme çalışmalarını sürdürüyor.
Karaköprü ve Sırrın derelerinde temizleme işlemini bitiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Cavşak deresini temizleme çalışmasına başladı. Ekipler, kış mevsiminin getirdiği koku ve görüntü kirliliği oluşturan dere yataklarının temizlenmesi için çalışmalarına ilk olarak Karaköprü deresinden başladı. Ardından Sırrın deresini temizleyen ekipler, şimdi de Cavşak deresini temizliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Halil Felhan, yaz aylarında artan sıcaklıkla beraber dere yataklarından kokunun daha fazla yayıldığını söyledi. Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Felhan, ekiplerin Cavşak deresini temizledikten sonra Karakoyun deresine geçeceğini belirtti.
Amaçlarının bu kokunun önüne geçmek olduğunu belirten Felhan, "Ekiplerimiz şuanda Sancaktar mahallesi mevkiindeyiz, ekiplerimiz bu kısmı temizliyor. Derenin bitimine kadar çalışmamız devam edecek. Burayı bitirdikten sonra Karakoyun deresine geçeceğiz. Tüm derelerde çalışma bittikten sonra derlerin içine işçi bırakacağız. Amacımız derenin içine atılan atık maddeleri sürekli temizlemektir. derelerimiz sürekli temiz kalacak" dedi.