Tenis Federasyonu’nun 2015 takviminde yer alan TEB BNP Paribas İstanbul Open Tenis turnuvası 27 Nisan-3 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Turnuvaya dünyaca ünlü tenis oyuncusu Roger Federer katılacak. Şampiyon Şanlıurfalı tenisçiler Elif Ecran Acar ve Halil Efe Çiriş dünyaca ünlü Roger Federer ile bir araya gelerek karşılıklı tenis oynayacak.
Konu ile ilgili tenis İl Temsilcisi Faysal Uyar, şöyle konuştu:
“Daha önce hayalini bile kuramadığımız dünyaca ünlü tenisçiler ile bir araya gelme pozisyonu çok şükür ki, çok çalışarak elde ettiğimiz başarılar neticesinde bugün yıllarca tenis dünya bir numarası olan Roger Federer, şampiyon çocuklarımız ile beraber yan yana gelme fırsatı ve karşılıklı tenis oynama heyecanı oluşmuştur. Bu bize inanılmaz derecede bir mutluluk moral ve motivasyon kaynağı olmuştur.”
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, “Şampiyon tenisçi çocuklarımızın dünyaca ünlü tenis yıldızı Roger Federer ile bir araya gelmesiyle beraber çocuklarımızın heyecanını moralini yükseltmek ile birlikte kendilerine olan inançları da artacaktır. Son 4 yılda yapmış olduğumuz başarılı organizasyonlar ve sportif başarılar ile nereden, nereye geldiğimizin bir göstergesidir. Dolayısıyla çocuklarımızın dünyaca ünlü tenis yıldızı Roger Federer ile karşılıklı tenis oynayacak olması son derece mutluluk ve sevinç verici bir durumdur” diye konuştu.