180 bin nüfusa sahip Viranşehir’de Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri mezbahanede denetim yaptı. Yaptıkları denetimleri kamuoyuyla paylaşıp yetkilileri göreve davet eti.
Mezbahane ile ilgili basın açıklamasını yapan kurul üyesi İsa Kuş, "Şuan halkın sağlığı açısından çok önemli ve hayati değer taşıyan bir tesiste denetim yapmış bulunmaktayız.Viranşehir Kent Konseyi genel kurulunda halkımız tarafından dile getirilen kesimhane ve otogar konusu öncelikler arasına alınarak, bu tesislerde yaptığımız inceleme ve görüntüleri halkımızla paylaşmak gereğini duyduk. Yaptığımız incelemede yapılan hayvan kesiminin sağlıksız bir ortamda yapıldığı, soğutucu kilımaların çalışmadığını, veteriner hekim kontrolü yapılmadan mühürsüz kesim yapılan etlerin piyasada satıldığını, hastalıklı hayvanları halkın sağlığını tehdit ettiğini, et taşıma aracı olmadığından etler motosiklet ve kamyonet kasasında taşınmakta olduğunu belirledik. Et üretim tesislerinin çalışma ve denetleme usul ve esaslarına dair yönetmeliğinin 3. sınıf mezbahanelerde gerekli teknik ve hijyenik şartlar bölümünde belirttiği şartların hiçbir aşaması bulunmamaktadır. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bu konuda ihmali olduğunu düşünmüyoruz" dedi.
Kuş, konuyla ilgili Viranşehir Belediyesiyle görüşüldüğünü, büyükşehir yasasıyla birlikte mezbahanenin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini ve yetkinin onlarda olduğunun belirtilmesinin ardından, 26.03. 20015 tarihinde bu konuyla ilgili Şanlıurfa Büyükşehir Koordinatörlüğü ile görüştüklerini söyledi. Yaklaşık bir ay geçmesine rağmen soruna çözüm getirilmediğini ifade eden Kuş, "Dolaysıyla Viranşehir halkına reva görülen bu uygulamanın sorumlusu kim olursa olsun Kent Konseyi yürütmesinin vermiş olduğu yetkiyle bu gibi sorunları üzerine gideceğimizi basına ve kamu oyuna duyurur, halkımızın hak ettiği sağlıklı hijyenik bir ortamda kesim yapılmasını ilgili kurumları göreve davet ediyoruz" diye konuştu.