Müslüman yararlı- faydalı işe besmele ile başlar. İşini, görevini özenerek, stratejik plan program ile verimli, kaliteli yapar. İşlerini yaparken, ortak deneyimli doğru akıldan yararlanır.

İşlerini yaparken, kayıt altına alır ve tanıklar tutar. İşlerini bilgelerle, bilginlerle, deneyimli yüksek uzmanlarla en güzel, iyi, dayanıklı şekilde yapar. Maddi, manevi temizliğe önem verir. Üst- baş, ev, işyeri, çevre, doğayı tertemiz tutar. Boy abdestli ve namaz abdestli gezer. İbadetlerini Kur’ân üzere, peygamberimiz gibi yapar. Üst- baş temizliğine, düzenine önem verir. Şık olur. İslam dinine, bilime, görgü kurallarına uygun yaşar. Başkalarına en güzel örnek olur.

Batıl, küfür, boş, çürük, doğru ve gerçeğe aykırı, Allah’a inanmama, İslam dinini yalanlama, doğru ve gerçekleri örtbas etme, dinsizlik, imansızlık, bilgisizlik içinde kalmaz. İslam dışı, bilim dışı hareket etmez. Nankörlük etmez. Kaba saba davranmaz. Ayıp, günah sözler söylemez. Zararlı davranışlarda bulunmaz. Allah’ı tanımama, kabul etmeme, gibi ateistlik, deistlik gibi sapık sapkın felsefi, beşeri anlayışta olmaz. İdeolojik anlayışta olmaz, olmamalı.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Al-i İmran suresi 19. Ayette mealen buyuruyor: “ Kuşkusuz Allah katında hak din sadece İslam’dır.”

Al-i İmran suresi 103. Ayette mealen: “ Hep birlikte Allah’ın ipine- Kur’ân’a- İslam dinine sımsıkı yapışın. Bölünüp, parçalanmayın.”

Enfal suresi 46. Ayetin meali: “ Allah’a ve peygamberine itaat edin; çekişmeyin. Yoksa yılgınlığa düşersiniz ve cesaretiniz sönüverir…”

Hucurat suresi 10. Ayet: “ Müminler ancak kardeştir. Öyleyse iki kardeşinizin arasını düzeltin. Allah’a itaatsizlikten sakınınız ki, rahmete erişesiniz.”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: (“ Müslüman, Müslümanın kardeşidir.”

“İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de iman etmiş olmazsınız.”

“Hiç biriniz, kendisi için sevdiğini, Müslüman kardeşi içinde sevmedikçe, iman etmiş olamaz.”

“ Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez- haksızlık etmez. Onu zalime teslim etmez. Kim Müslüman kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim Müslüman kardeşini bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple, Allah da onun kıyamet günü sıkıntılarından birinden kurtarır. Kim bir Müslümanın bir kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun kusurlarını örter.”)

Hucurat suresi 48. Ayet: “ Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup, düzeltin. Allah’tan korkup, sakının. Umulur ki, esirgenirsiniz.”

İslam dinini, Kur’ân ve sünneti; bilim ile birlikte öğrenmeli. Zira İslam dini, Kur’an, bilim içeriklidir. Bilim bilmeyenler, Kur’ân’ı da anlayamazlar. Doğru anlayamazlar. Doğru ve gerçekçi anlatamazlar. İyi bir Arapça, Türkçe, etkili, anlaşılır, diksiyonlu konuşamayanlarda, İslam dinini doğru anlatamazlar. Dilbilgisi kurallarını yeterince bilip, kullanamayanlar; ne doğru anlatabilir ne de yazabilirler.

Kur’ân, biz insanlara, müminlere öğüt verir. Her söylediği, insan yararına ve doğasına uygundur. Yanlış, eksik, hata, yanlış olmaz. Zira Yüce Allah’ın sözleridir. İnsan sözleri değil ki, eksiklik olsun. Eksik sıfatları hiç olmayan Yüce Allah’ın sözleridir, kelamıdır.

+ister dini bilgi, ister doğa bilgisi olsun; doğru bilgi sahibi olmalıyız. Bunun içinde ilmi, bilimsel eserler okumalı. Materyallerden yararlanmalıyız. Bilmediğimizi sorup, öğrenmeliyiz. Sormadan, öğrenme olmaz. Bilmeyen de soramaz.

Öncelikle İslam dininde haram olan davranışları, eylemleri öğrenmeliyiz. İslam dininde haram- yasak olan davranışları öğrenmek günümüzde çok kolaydır. Bir akıllı telefondan, tabletten, bilgisayardan, bir tuş ile onlarca sayfa bilgi öğrenmemiz mümkündür. Doğru yazılmış, dini kitaplardan da öğrenebiliriz. Haramlardan kaçınmadan, ibadet etmenin pek önemli anlamı olmaz. Yapılan ibadetlerin sevabı günahlarla sıfırlanır, hatta eksi duruma düşer.

Ben burada İslam dininde haram olan davranışları yazmak istemiyorum. Şimdiye kadar defalarca yazdım. Dediğim, yazdığım gibi; bir tuşla öğrenmemiz mümkündür. Yeter ki, öğrenmek isteyelim.

Haramları yapmayan mümin, sevilen, sayılan, saygı duyulan, saygındır. Başkaları tarafından saygın kabul edilir.

Dini kitap, dergi, gazete, sohbet dinlemeli. Okumadan, dinlemeden, görmeden, anlamadan; hak ve hakikat bilinmez. İslam dininin evrensel anlayışı ile öğrenmeye çalışmalı. Cemaatlerin, tarikatların anlayışları daha çok yanlış, eksik olmaktadır. Kendi anlayışlarını eklemektedirler. Cemaat ve tarikatlar büyüdüğünde, genişlediğinde, taraftarları arttığında; emperyalistlerin, Siyonistlerin, düşmanların eline geçmekte, kontrolünde olmaktadır. Bugün ülkemizde onlarca cemaat, tarikat ve İslamcılar; düşmanlarımız tarafından kullanılmaktadır.

Sizler halis muhlis, sade, Kur’ân ve sünnet ehli, bilim uzmanı, harika, harikulade Müslüman olunuz.

Samimi mümin ve Müslüman, hakça ibadet yapan, güzel davranışları olan, peygamberimiz gibi İslam dinini yaşayan olunuz. Gösterişten ve çıkar ilişkilerinden uzak kalınız. Kötü zan, dedikodu, savurganlık, tembellik, miskinlik, uyuşukluk, çekingenlik, ideolojik sapkınlık içinde asla düşmeyiniz. Kötülüğe bir milimetre bile yaklaşmayınız.

Harama düşmemek için bilgili, bilinçli, önlemli, tedbirli, şeytan ve nefisten uzak kalınız. Niyet, duygu, düşünce ve eylemleriniz mutlaka, muhakkak hak olsun. Hoşgörülü olunuz. Bağışlayıcı, affedici olunuz. Saldırgan olmayınız. Hayvani davranışlar içine girmeyiniz. İyi huylu olunuz. Kimsenin hak hukukunu yemeyiniz, çiğnemeyiniz. Her işiniz Kur’an ve sünnet üzere ilmi olsun. Yardımsever olunuz. Zayıfları gözetiniz. Başkaları ile alay etmeyiniz. Hor hakir görmeyiniz.

İslam dinini sadece namaz sureleri, kısa sureler ile öğrenmekle olmuyor. İslam ilimlerini de en doğru şekilde bilmeli. İslam’ı ilimleri de mutlaka Kur’an ve sünnet- Ehl-i sünnet itikadına- inancına göre öğrenmeliyiz.

İslam’ı ilimleri nakli ilimlerde denir. Nakli ilimler in bazıları şunlardır:

1-      Tefsir,

2-      Hadis,

3-      Kelam ( akait)

4-      Fıkıh,

5-      Tefsir usulleri,

6-      Ahlak,

7-      İlmihal,

8-      Tasavvuf,

9-      Kur’ân’ı Kerim,

10-   Sünnet,

11-   İcma,

12-   Kıyas,

Akli ilimler de daha fazla dallara ayrılmaktadır.

Kısaca yazarsak, şöyle açıklama yapabiliriz:

1-      Sayısal bilimler,

2-      Sözel bilimler,

3-      Fen bilimleri,

4-      Sosyal bilimler,

5-      Teknik ilimler,

6-      Yapay zekâ- robotik bilimler gibi yüzlerce pozitif bilim dalı bulunmaktadır.

Milletimize, devletimize gereken her bilim, teknik, teknoloji biliminde ilerlemeli. Bilimi kendimiz üretip, kullanmalı. Tekniğe, teknolojiye dönüştürmeli.

Öncelikle yüzlerce branşta- dalda vasıflı, nitelikli öğretmenler yetiştirmeli.

                Okul öncesi öğretmenler, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, müzik öğretmenleri, beden- spor öğretmenleri yetiştirmeli.

Sınıf öğretmenleri, yabancı dil öğretmenleri, görsel sanatlar öğretmeni, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, tarih, coğrafya, din bilgisi, bilgisayar, teknoloji öğretmenleri, felsefe, mantık, psikoloji, fizik, kimya, cebir, geometri, biyoloji gibi yüzlerce dalda üstün nitelikli öğretmenler yetiştirmeli.

Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı 100’den fazla branşta- dalda öğretmen almaktadır. Üniversitelerde ise daha çok sayıda akademisyen vardır. Günümüzde okullarda öğretmen eksikliği ve üniversitelerde akademisyen eksikliği yoktur. Ayrım milyon öğretmen görev alamamıştır. İhtiyaç fazlasıdır.

2024 yılı itibarı ile ülkemizde 1,2 milyondan fazla öğretmen, 200 binden fazla akademisyen görev yapmaktadır. Sağlıkçıların sayısı da 1,3 milyonu aştı. Ülkemizden yurt dışına çalışmak için giden binlerce akademisyen vardır. Artık küresel bir dünya artık bir köy gibi oldu. Bir gün içinde istediğin yere ulaşa bilinmektedir.

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. Zümer suresi 9. Ayette mealen buyuruyor: “Bilen ile bilmeyen bir olur mu? Elbette bilen kıymetlidir.”

Peygamberimiz sav. Buyuruyor: “ İlim Çin’de olsa alınız.

Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeye çalışınız.

Bilerek yapılan az ibadet, bilmeyerek yapılan çok ibadetten iyidir.

Nerede bir ilim varsa, orada Müslümanlık vardır.

Nerede ilim yoksa orada kâfirlik vardır.”

Müslümanlar ne zaman medeni, ileri, adil ise o zaman ilimde, bilimde yükselmişler.

İlk Türkçe tefsir 10. Ve 11. Yüzyılda gerçekleşmiştir. Türkçe tefsirler, Anadolu’ya ulaşmıştır. Bu tefsirler, Uygur Alfabesi ile yazılmıştır. Türkçe dil ile tefsir 11. Yüzyılda yazıldı.

10. ve 11. Yüzyılda ilk Türk – Uygur Kur’ân meali yazıldı.

Hak ve hakikati düşünmeyi istemeyen, her türlü kötü düşünce şeytan işidir, nefis işidir. Bu gibi sapkın batıl yolda olanlar, şeytanın askeridir. Cehennemin yolcusudur. Sapkınların gözleri, hak ve hakikati görmez. Kulakları işitmez. Dilleri hak ve hakikati söylemez. Beyinleri doğru işlemez. Kalpleri hak duygu taşımaz.

Müslüman hak ve hakikat olanları, ilmi, bilimi, dini, imanı, ahireti düşünür. Kıyameti, mahşeri, Arasat meydanını, ölümü, kabir düşünür. İleri görüş sahibidir.

Sakin ha! Dini ilimler ve akli ilimler gibi ayrımcılık yapmayınız. İki ilim dalı da Yüce Allah katındandır. Allah’ın âlim, ilim sıfatının sonucudur.

Çok okuyunuz. Araştırınız. İnceleme, irdeleme, araştırma- geliştirme, inovasyon yapınız. Gezi, gözlem, inceleme yapınız. Yenilik, değişim, ilerleme yapınız. Keşfediniz, icat ediniz. Varlıkların hayrına çalışmalar yapınız. Çağın teknolojisini yakalayınız. Hiçbir ilmi konuda geri kalmayınız. Dünyayı takıp ediniz.

Sapık sapkın zalimlere uymayınız. Hak ve hakikat yolundan sapmayınız. İslam dinine ideolojik sapkınlıkları tercih edip; iki dünyanızı cehenneme çevirmeyiniz. Ateistlere, deistlere, nihilistlere, liberallere, demokratlara, faşistlere, ırkçı milliyetçilere, feministlere, eşcinsel cinsel sapıklara, sosyalizme, komünizme, kapitalizme ve diğer sapkın felsefi düşüncelere aldanmayınız. Bunların hepsi dinsiz -imansız, ahlaksız, insanlık dışı anlayıştadır. Sadece insanlara değil, diğer varlıklara da çok büyük zararlar vermektedirler. Bu sapık sapkın düşünceler; insan fıtratına, doğasına, yaratılışına zıt- ters- aykırıdır.

ALLAH CC. İnsanlara şu soruyu soracağını Araf suresi 12. Ayette söylüyor: “ Ben sana emretmişken, seni secde etmekten alıkoyan nedir?”

İdeolojik saplantılı olanların merhameti, şefkati, müşfikliği, acıması, insanlığı pek olmaz. Bazılarında da hiç olmaz. En zalim kâfir gâvurlar; sapkın sapık olan ideolojik sapkınlık içinde olanlardır. Bunlarda insanlık, insancıllık, insaniyet, insan olma özelliği yoktur. Dünyanın en katliamcı katil zalim kâfir gâvurlarından bazıları şunlardır:

1-      Mao Zedong, Çin’de 50 milyon insanı komünizm devriminde katletti!

2-      Adolf Hitler 22 milyon insanı katletti!

3-      İkinci Leopold 1965- 1909 yılları arasında 20 milyon sömürgeciyi katletti!

4-      Jesef Stalin, SSCB Rusya’sında 43,5 milyon insanı, daha çok Müslüman Türkleri katletti! Müslüman nüfusun yarısını katletti!

5-      Hideko Tajo, Japonya’nın 40. Başkanıdır. 5 milyon insanı katletti!

6-      İkinci Nicholas, Rusya’da milyonlarca insanı katletti. Adı; Kanlı Nicholas!

7-      Polpot, Kamboçya’da 2 milyon insanı komünizm adına katletti!

8-      Saddam Hüseyin, Irak’ta Sosyalizm adına 2 milyon insanı katletti!

9-      Kim İl – Sung, Kuzey Kore’de komünizm devrimi adına 2 milyon vatandaşını katletti!

10-   Mengistu Hale Moriam, Etiyopya’da Kızıl Komünist terör lideri. 1,5 milyon insanı katletti!

11-   Yakubi Gowan, Nijerya’da iç savaşın lideri, 1 milyon sivil insanı, 100 bin askerin katledilmesinin sorumlusudur.

12-   Rusya’da Lenin, 10 milyon insanı katletti!

13-   1917 Ekim komünist- Bolşevik devrimi ile başlayan komünist rejim, 1991 yılına gelinceye kadar, 50 taneden fazla ülkeye terör, darbe, kanlı baskınlarla yerleştirildi. Hiçbir ülkenin halkı, kendi isteği ile komünist rejim istememişti. Ama 1991 yılında SSCB Rusya’da komünist rejimin çökmesiyle, 50’den fazla ülkede komünizm çöktü.

14-   Elli ülkeden fazla ülkede komünist rejim uygulandı. Ama dünyanın 200 kadar ülkesinde komünist terör, milyonlarca insanı katletti.

15-   Türkiye’mizde solcu- komünist terörden, şiddetten, anarşiden, hırsızlıktan, yolsuzluktan çok çekti. Çekmediği tek bir gün bile olmadı. 1950 yılı öncesi, tek parti iktidarı döneminde halkımıza devlet terörü uygulandı. Her türlü insani, İslam2ı hakları, hukuku tamamen gasp edildi, yasaklandı. Öyle ki, Allahü Ekber bile demek yasaklandı. Allahü Ekber demeyi ezanda ve kamette bile söyleyen ceza aldı. Mahkeme kayıtlarında ve Başbakanlık arşivlerinde bu cezalar, idamlar, mahkûmlar hala kayıtta durmaktadır.

16-   1950 yılı sonrası için ise var olan hükumeti düşürmek, başarısız yapmak, solculuğun gereği terör yapmak için; terör yapıldı. Terörü bahane eden askeri cunta sürekli darbe yaptı. Adnan menderes Hükumeti böyle düşürüldü. 449 kişi ceza aldı. 15 kişi idam edildi. 3 kişi işkenceyle cezaevinde öldürüldü!

17-   1968 yılından sonra yine sol- komünist terör hortlatıldı. 1971 askeri muhtıra ile hükumet düşürüldü. Terör devam etti. Her gün 25 kişi katledildi. Bu bahane edilerek, 12 Eylül 1980 askeri cunta darbesi yapıldı. Bu yıllar arasında, 12 yılda 10 bin kişi terörden öldürüldü.

18-   1980 yılından sonra ise PKK bölücü komünist terör başladı. Aradan 44 yıl geçti. Terörden 63 bin kişi öldü! Hala komünist terör devam etmektedir.

19-   Solcular- komünistler kendilerinden olmayanlara faşist derler. Ben dünya tarihine bakıp, bir değerlendirme yaptım. Daha çok faşist, katil, katliamcı komünistlerdir. Faşistlerden, Nazilerden çok daha fazla insan katletmişlerdir.

20-   Tüm ideolojiler insanın insanlığını yok eder, varlık haline getirir. İnsanın doğasını, yaratılış özelliğini, fıtratını bozar. Hayvanlardan çok daha tehlikeli yaratık haline getirir.

İnsan ancak Yüce Allah’ın haram- yasak kıldığı davranışlardan uzaklaştırılarak, insancıl, insanlıklı, insaniyetli olgun insan olur. Bunun için insan daha doğmadan, temiz bir anne ve babanın bedeninden meydana gelmeli. Bebeklikten itibaren temiz anlayışla yetiştirilmeli. Kur’an ve sünnet merkezli İslam dini kazandırılmalı. Bilim, sanat, meslekle en güzel şekilde donatılmalı.

Öyle komünist dinsiz imansız düşüncelerle, sömürücü kapitalizmle, vahşi faşizmle, ırkçılıkla, sapkınlıkla ideal insan yetiştirilmez. Çağımızda ve 15. Yüzyıldan beri, insanların yarısından fazlası; kapitalizm, liberalizm, faşizm, komünizm, emperyalizm, Siyonizm, Haçlı saldırganlık, Siyonist katliamcılık, sömürü, işgal, katliamlarla yok edilmiştir! Emperyalistlerin işgal, sömürgeleştirme ile açlıktan ve zor koşullardan milyonlarca insan ölmüştür. Bunların hesabını yapan pek yok! Zira yapanlar zaten egemen güçtür. Vahşiliklerini gizlemektedirler.

Batı dünyasının emperyalist, işgalci, katliamcı, sömürgeci devletlerin tarihlerini de iiy bilmek gerekir.

Rus ayısını da göz ardı etmemeli.

İsrail de 100 yılı aşkın süredir, dünyada daha böyle vahşet görülmemiş, Filistin- Gazze saldırıları var. 07 Ekim 2023 gününden beri, 182 gündür, Gazze – Filistin sivil halkı yok etmeye, katliam, soykırım yapmaya devam ediyor. Bugün, 05.04.2024 günüdür. İsrail saldırılarına başta Amerikan zalim soykırımcı kâfir gâvuru destek veriyor. Ardından Amerika uşaklığı yapan, Avrupa ülkeleri her türlü desteği veriyor. Her türlü zalimlik, katillik, katliam, soykırım yapan ülkeleri kınıyor, lanetliyor, kınıyor, eleştiriyorum. Alemlerin Rabbi Yüce Allah’a havale ediyorum. İnsanların ve Müslümanların daha doğru bilgili, bilinçli, duyarlı, tepkili olmasını diliyorum.