Haber: Ceyda Demirata - Türkiye’de rafting spor organizasyonlarını düzenleyen ve özellikle gençleri rafting sporuyla tanıştırarak ülkemizde bu sporu geliştirmeyi hedef edinen Türkiye Kano Federasyonu, rafting sporuna yönelik olan eğitimlerine bir yenisini daha ekleyerek 15-23 Nisan tarihleri arasında 9 ilde eş zamanlı olarak rafting eğitiminin verileceği ‘Rafting Bölgesel Eğitim Ve Gelişim Kampları’nın açıldığını duyurdu.  Rafting sporuna olan ilginin her sene yeniden artarak devam ettiği ülkemizde Türkiye Kano Federasyonunun 9 ilde gerçekleştireceği bu kamplara çevre illerden dahi sporcular bu kamplara katılım sağlıyor.  

Pazarspor, Batman Petrolspor’a hazırlanıyor Pazarspor, Batman Petrolspor’a hazırlanıyor

Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarının açılmasının asıl amacının gençleri suyla buluşturmak ve rafting sporuyla tanıştırmak olduğunu belirten Türkiye Kano Federasyonu Rafting Teknik Kurul Başkanı Hamza Dereci,  “Rafting sporunun geliştirilmesi için altyapı konusunda sporcu yetiştirmek ve gençlere raftingi sevdirip sporcu alt yapısını oluşturup branşı daha üst seviyelere getirebilmek adına temel eğitim kampını açtık ve önümüzdeki süreçlerde de bu gelişim kampları şeklinde eğitimlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Toplamda 305 sporcu ve 20 antrenör… Katılım sayısı bizi fazlasıyla mutlu etti

Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kamplarının açılacağı illeri sporcu sayısıyla beraber sıralayan Kano Federasyonu Rafting Teknik Kurul Başkanı Hamza Dereci, “Van’da 60 sporcu, Bingöl’de 70 sporcu, Kahramanmaraş’ta 15 sporcu, Tunceli’de 65 sporcu, Giresun’da 15 sporcu, Samsun’da 25 sporcu, Muğla’nın Dalaman ilçesinde 30 sporcu, İstanbul’da 15 sporcu, Antalya’da da 10 sporcu ile beraber toplamda 305 sporcu ve 20 antrenör ile kamplarımızı açmış bulunmaktayız.” açıklamasında bulunarak ‘Türkiye Şampiyonalarının düzenlenmiş olduğu birçok branşta bu sayıda bir katılım sayısına ulaşmakta zorlukların yaşandığını belirten Başkan Dereci, “Katılım sayısı bizi fazlasıyla mutlu etti.” ifadelerini kullandı. 

Rafting branşını daha üst sevilere getirmeye özenle devam edeceğiz

Rafting sporuna ilgisi olan ve bu eğitimi almak için kampların düzenleneceği illere yakın illerden de katılımın yüksek olduğunu aktaran Kano Federasyonu Rafting Teknik Kurul Başkanı Hamza Dereci, “Kampların açılacağı bölgelere Yozgat, Hakkâri ve Diyarbakır’dan sporcular katılım sağlıyor.

Yıl içerisinde yaptığımız bu spora gönül veren kulüp idareci ve sporcuların eğitimlerine ağırlık vererek federasyonumuz olarak Türkiye’de ilk kez 'Rafting Nehir Rehberliği' eğitimlerini verdik.  Rafting Temel Eğitim ve Gelişim Kampları açtık. Hakem ve antrenör, seminer ve vizeleri düzenleyerek rafting branşını daha üst sevilere getirmeye özenle devam edeceğiz.” dedi.