Aksaray’da, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberleyen 1’inci, 2’inci, 3’üncü ve 4‘üncü sınıf öğrencilerine, öğretmenleri tarafından pasta sürprizi yapıldı.
Merkeze bağlı Kazıcıktolu İlköğretim Okulu’nda öğretmenler, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıl dönümü nedeniyle öğrencilere İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezberleme ödevi verdi. Yaklaşık 35 öğrencinin bulunduğu okulda öğrenciler 3 gün içinde İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını birden ezberledi. İstiklal Marşı’nın 10 kıtasından sınava giren öğrencilerin hepsi başarıyla sınavı kazanırken, öğretmenler tarafından öğrencilere hediye olarak pasta sürprizi yapıldı. Sürpriz karşısında sevinen çocuklar öğretmenleri ile birlikte pasta partisi yaptı.
Kazıcıktolu Okul Müdürü Kadir Halaçoğlu, öğrencilere teşvik amaçlı ödevler verdiklerini, ödevlerin tamamlanması sonucunda da öğrencilerle birlikte sosyal aktivite olarak bu tür faaliyetler düzenlediklerini belirterek, bu tür aktiviteler ile öğrencilerin derslere daha iyi adapte olduğunu öğrencileri derse teşvik ettiğini söyledi.