Rusya Federasyonu Penza Bölgesi Ticari heyeti Gaziantep Sanayi Odası‘na (GSO) ziyarette bulundu.
Penza Bölgesi Hükümet Başkanı Birinci Yardımcısı-Yatırım Geliştirme ve Dış İlişkiler Bakanı Vladimir Volkov, Penza Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Vladimir Podbed, Yatırım Geliştirme ve Bölgesel Kalkınma Merkezi Başkanı Aleksandra Bessonova, Rusya Federasyonu Ülke Müdürü Suat Balaban’dan oluşan heyet ziyarette Penza Bölgesi hakkında bilgi verdi.
Penza Bölgesi hakkında bir sunum yapan heyet, GSO üyesi firmalarla da bir araya gelerek Penza’da yatırım fırsatları konulu bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda yatırım imkanları bulunan Penza Bölgesi, sanayisi ve tarım alanları ile ilgili bilgiler verilerek bölgede yatırım imkanları konusuna dikkat çekildi.
Bölgeye yatırımda uygulanan teşviklerden ve vergi indirimleri konularında bilgilerin verildiği toplantıda ayrıca, Gaziantep’in bölgede aktif olarak rol oynayabileceği ve geleceğe yönelik otel, inşaat, çeşitli gıda ürünleri ve tekstil başta olmak üzere birçok sanayi dalında da yatırım fırsatlarının bulunduğu dile getirildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve heyete Gaziantep’in sanayi yapısı hakkında bilgi veren GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Rusya ile olan mevcut ticari işbirliğini daha da arttırmak için işbirliği yapmaya hazır olduklarını kaydetti.