AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milletvekili Aday Yaşar Karayel, Muhammed Mursi’nin idamına ilişkin yaptığı açıklamada, "Batı Dünyası ve Birleşmiş Milletler suskun kalarak zalimlere ve firavunlara destek oluyorlar. Biz Türk Milleti ve inanmış Müslümanlar olarak asla bu zalimlere destek olmayacağız” dedi.
Karayel, "Kayseri’de böyle demokrasi düşmanlarının gündeme getirilmiş olması bizim için de bir şereftir. Demokrasilerin esası sandıktır. Sandıktan çıkan demokrasiyle alakalı olan kararları yine millet verir. Türkiye’de biz daha önce bu manzaraları yaşadık. 60’larda bu manzaraları yaşatanların şimdi isimleri bile yok. Tarihten silindiler ve verdikleri kendilerine ait isimler kurumların, okulların, sokakların ve binaların üzerinden bile silindi. Mısır maalesef bunu yeni yaşıyor. Dileğimiz bu demokrasi kahramanlarının sandıktan çıkmış millet iradesini temsil eden seçilmiş insanların bir an önce bu mahkumiyetlerinin sona ermesidir” diye konuştu.
’Türk milleti olarak biz bunların ve bu zalimlerin karşısındayız’ diyen Karayel, "Firavunluk Mısır’da hiç bitmedi. Firavunlar daha önce de Mısır’da vardı. Mursi’yi idam edince Mısırlılar bitecek mi. Binlerce Mursi ve Mısırlı var. Onun için Sisiler biter ama Mursiler bitmez. Zalimlerin gideceği yer cehennemdir. Millete, özgür iradeye, insan haklarına dayanmayan hiçbir şeyin geleceği yoktur. Türkiye’nin geçmişte yaşadıklarını şimdi malesef Mısır yaşamaktadır. Dileğimiz bu beladan çabuk kurtulmalarıdır. Mısır’ın geleceği demokraside, vatandaşlık haklarındadır. Bati standartlarında bir demokrasiye kavuşmalarını dileriz. Türkiye bir bir bu aşamaların hepsinde geçti. Şuanda Batı Dünyası ve Birleşmiş Milletler suskun kalarak zalimlere ve firavunlara destek oluyorlar. Biz Türk Milleti ve inanmış Müslümanlar olarak asla bu zalimlere destek olmayacağız” şeklinde konuştu.
Halkların Demokratik Partisi’nin Adana’da ki seçim bürosuna yapılan saldırıyla alakalı da konuşan Karayel, "Acıtasyonlar hiç bitmez. Özellikle seçim dönemlerinde üst akıllar, bu işlere hep teröristler vesile olurlar. Kimsenin burnunun kanamasından yana değiliz. Sakin ve sağlıklı bir seçim döneminin geçmesinden yanayız. Hangi parti olursa olsun herkes fikrini özgürce söylemeli ve meydanlara çıkıp herkes kendi fikrini söylemelidir. Konuşmaktan değil bu ülkeye susmaktan zarar gelir. Biz konuşan bir Türkiye’den yanayız. Demokratik olarak eylemlerini yapıp sözlerini söyleyebilirler. Ama asla terör faaliyetlerini desteklemiyoruz, benimsemiyoruz ve doğru bulmuyoruz. HDP şuanda meşru bir partidir. Seçimlere girmektedir ve adayları bellidir. Bizim gibi Türkiye Cumhuriyetinin kanunları doğrultusunda bu hizmetleri görmektedir. Onun için seçim bürolarına bu işlerle ilgili bombalar atmak, onları sıkıntıya sokmak bizi de sıkıntıya sokar. Onun için hiç kimsenin sıkıntıya girmesini biz arzu etmeyiz. Herkese sağlıklı bir seçim olmasını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.