Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Oda tarafından yürütülen K belgesi hizmetlerine yönelik bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan iddialara ilişin açıklama yaptı. Başkan Hiçyılmaz, “K belgesi hizmetlerini hem kendi üyelerimize hem de diğer Odaların üyelerine eksiksiz sunmaktayız” dedi.
Hiçyılmaz, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü olmayan bazı illerde K Belgesi işlemlerini yapma yetkisinin TOBB tarafından Ticaret Odalarına verildiğini hatırlatarak, Kayseri Ticaret Odası’nın da yetkilendirilen kuruluşlar arasında yer aldığını belirtti.
Yurtiçi eşya taşımacılığı yapanların, Ankara’daki Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne gitmeden işlemlerini Kayseri Ticaret Odası’nda yaptırabildiklerini ifade eden Hiçyılmaz, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre, Odamıza kayıtlı toplam 10 bin 202 K Yetki Belgesi sahibi firma bulunmaktadır. Bu firmalardan 9 bin 142’si aktif olup, 1060 belge yenileme sürecindedir. Belgelendirme Müdürlüğümüz, hem Odamız üyesi olan hem de Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve diğer odalara üye olan firmaların, K belgesi işlemlerini gün içerisinde yaparak zamanında ve kaliteli hizmet sunmaktadır” diye konuştu.
Kayseri Ticaret Odası’nın, doğabilecek mağduriyetleri önlemek amacıyla süresi dolan belge sahipleri ile iletişime geçerek yapmaları gereken işlemler hakkında bilgilendirmede bulunduğunu da kaydeden Hiçyılmaz, “ 2014 yılı içerisinde 1368 belge sahibi aranarak süre bitimi hususunda bilgilendirilmiştir. Belge sahiplerini bilgilendirmek amacı ile web sitemizde detaylı bilgilendirme sayfası hazırlanmış ve K belgesi sahiplerine istediklerinde telefon yoluyla da bilgi verilmektedir. Bunların yanı sıra, SRC sınavlarının Kayseri’de de yapılması konusu da Bakanlığa yazılı ve sözlü olarak defalarca iletilmiştir. Bakanlık nezdindeki girişimlerimiz sürmektedir” ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Kayseri Ticaret Odası, yurt içi eşya taşımacılığı yapan şirketlerin ODY/ÜDY belgelerini almalarında kolaylık sağlamak amacıyla, Kayseri’de bu belgeleri vermeye yetkili kuruluşlar ile protokol imzalayarak, belge ücretlerinde özel indirim sağlamıştır. Odamız; bazı basın yayın organlarında yanlış ifade edilen değerlendirmelerin aksine, K belgesi hizmetlerini hem kendi üyelerine hem de diğer Odaların üyelerine eksiksiz sunmaktadır. Nitekim yapılan araştırmalarda üyelerimizin hizmetlerimizden memnuniyet oranı hiçbir dönemde görülmemiş bir şekilde yüksek çıkmaktadır. Bundan sonra da, K belgesi sahiplerine yüksek düzeyde kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğimizin tüm kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.”