Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Dursun Ataş, yaptığı açıklamasında "Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının sokağa verilmesinde hiçbir yasal engel yoktur. Fırat’ın adını veren tek belediye de biz değiliz. Çok sayıda ilçe ve il Belediye Meclisi’nde de tıpkı Pınarbaşı Belediye Meclisi’nde olduğu gibi AKP’li meclis üyelerinin ittifakı ile Fırat’ın adı yaşatılmak istenmiştir" ifadesinde bulundu.
Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Dursun Ataş, "İzmir’de Ege Üniversitesi’nde eğitim öğretim gördüğü sırada PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adı Pınarbaşı Belediyemizin Meclisi’nde oybirliği ile bir sokağa verilmiş, karar onaylanmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne sevk edilmiştir" ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili komisyonu tarafından da Çakıroğlu’nun adının verilmesine "siyasi" olduğu gerekçesiyle olumsuz rapor verilmiştir. Konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldiğinde MHP grubu olarak bizler komisyonun raporuna itirazımızı dile getirdik.
İsrail askerleri tarafından canına kıyılan Furkan Doğan’ın adının Talas ilçesinde bir mezarlığa verildiğini hatırlattım, Çakıroğlu için de hassasiyetlerimizin olduğundan bahsettim.
Oylamaya geçildiği sırada 7-8 AKP’li meclis üyesi ret oyu vermek amacıyla el kaldırırken diğer AKP’li meclis üyeleri çekimser kalarak el kaldırmamasına rağmen meclis toplantısına başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, sanki herkes olumsuz yönde oy kullanmış gibi, "oy çokluğu ile reddine" diyerek baskın bir çıkışla gerginliklerin fitilini ateşlemiştir. Bu bahsettiğim oylamayı da sakatlayan olay kamera kayıtlarından açıkça görülecektir.
Bunun üzerine bizler Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha büyük bir tatsızlık yaşanmaması için ve Çelik’in tavrını protesto etmek için toplantıyı terk ettik."