Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı Eylül ayında restorasyonuna başlanılan İbrahim Tennuri Camii ve Türbesi’nde çalışmaların tamamlandığını ve yarın kılınacak Cuma Namazı ile birlikte yeniden ibadete açılacağını söyledi.
Melikgazi Belediyesi olarak, 2015 yılını Tarihe Dokunuş yılı olarak planladıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, “Tarihi mekanların onarımı, bakımı ve günümüz hizmetine kazandırılmasına büyük önem veriyoruz. Çağırağası Konağı ile başlayan tarihi mekânların restorasyon çalışmaları şu anda birçok tarihi yapıda tüm hızıyla devam etmektedir. Şehrimizin manevi mimarlarından olan İbrahim Tennuri Hazretleri’nin Camii ve Türbesi’nde gerçekleştirdiğimiz çalışma tamamlandı ve yarın kılınacak Cuma namazı ile birlikte uzun bir aradan sonra yeniden ibadete açılacaktır. Namazın ardından vatandaşlarımıza Aşure ikramında bulunacağız” diye konuştu.
Aynı bölgede bulunan Emir Sultan Camii’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmasının da 10 gün içerisinde tamamlanacağını ve Ramazan Ayı’na hazır hale getirileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Bu çalışmaları yaparken bizleri anlayışla karşılayan cami cemaati ve esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyor, yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum”dedi.
Cumhuriyet Mahallesi esnafları da yaptıkları açıklamada, “Melikgazi Belediyesi, mahallemize çok önemli hizmetler yaptı. İşyerlerimizin dış cephe kaplamalarının yanı sıra, çok önemli iki tarihi eseri restore ederek, halkımızın hizmetine sundu. Görsel kirliliğin sona erdiği mahallemizde, tarihi yapıların da onarılarak yepyeni bir görünüme kavuşturulmasından dolayı esnaflar olarak başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.