Keib Rusya Ulusal Konseyi Anadolu Temsilcisi İlter Sağırsoy ve yönetim kurulu üyeleri, KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi’yi ziyaret etti.
Geçtiğimiz gülerde Rusya ve Kırım’a üst düzey ziyaretler yapan İlter Sağırsoy ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Kayseri’ye döndükten sonra ilk ziyaretini KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi’ye yaptı. Görüşmede Sağırsoy dış ziyaretlerindeki gözlemlerini aktarırken, KAYSO üyelerinin özellikle Kırım’ın değişen yapısı ve verilen imtiyazlar ile bir anda dış dünyanın gözdesi haline geldiğine dikkat çekti. KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi’ye yapılan ziyarette Sağırsoy’un yanısıra, Karadeniz’de Kıyısı Bulunan Ülkelerle Ticareti Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Yavuz Budak ve Başkan yardımcıları Metin Çidem ve Mustafa Çidem de hazır bulundular.
Amerika ve Avrupa’nın yaptırım uygulamasına rağmen Yunanistan ve İtalya’nın AB ile ilişkilerini de riske ederek bu yaptırım uygulama halkasının dışında kalmayı tercih ettiğini hatırlatan İlter Sağırsoy, “17-18 Nisan 2015’de Kırım’da Uluslararası Ekonomi Konferansı yapılıyor. Buna Türkiye’den davetli tek kurum biziz. Dolayısı ile orada Yunanistan, Hindistan, İsrail ve İtalya gibi ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra biz de, Karadeniz’de Kıyısı Bulunan Ülkelerle Ticareti Geliştirme Derneği Yönetim kurulu üyelerimizle, Türkiye’den tek iş adamı grubu olarak hazır bulunacağız. Orada Kırım’ın devlet projeleri ve yatırımlarına ilişkin işler masaya yatırılacak ve ikili görüşmelerle bu işlerin de bir manada adı konulacak. Bu toplantıya katılan şirketler daha sonra ilgi alanlarına göre resmi tekliflerini sunacaklar. Toplantıda Kırım’ın Cumhurbaşkanı ile kabine üyeleri ve Rusya’dan ilgili bakanlar ve üst düzey temsilciler de katılacak. Son ziyaretimizde edindiğimiz ilişkiler ve 17-18 Nisan’da ki uluslararası toplantıdaki temaslar sonrası ortaya çıkacak. Olayları ve fırsatları değerlendirip, KAYSO ile işbirliği yapmak istiyoruz. KAYSO’nun uluslararası ilişkilerdeki deneyimlerinden de yararlanmak isteriz“ dedi.
KAYSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Büyüksimitçi ise, ziyaretten son derece memnun olduğunu belirterek, “ Kayseri ve ülkemiz adına atılacak her türlü olumlu adıma elbette katkı vermek isteriz. Ülkeler arasında işbirliğinin artması ve bundan hem ülkemizin hem de şehrimizin kazanması bizleri de mutlu eder. Söylediğiniz fırsatları ve gelişmeleri değerlendirmemiz gerekir. İşadamlarımızın ve üyelerimizin menfaatine olacak her konuda biz elbette yardımı oluruz” ifadelerini kullandı.