Bugün gerçekleştirilen Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Kurulunda kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlara su müjdesi çıktı.
KASKİ Genel Kurulu gündeminde bulunan 7 konuyu görüşüp karara bağlamak üzere 2015 yılı Mayıs ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan Genel Kurul’da alınan kararlar şöyle:
1. Madde: Genel Kurul Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine; Mehmet Büyükbaş, Levent Büyükkeçeci, Özkan Altun, Ramazan Yapıcı, Mustafa İnceok, İlyas Emre, Mustafa Temur, Ali Osman Yıldız, Osman Koç getirilmesine oy birliği ile karar verildi.
2. Madde: Genel Kurul üyelerine ödenecek huzur hakkının 5393 sayılı belediye kanununun 32. maddesine istinaden (Meclis başkan ve üyelerine, meclis toplantılarına ve ihtisas komisyonları toplantılarına katıldıkları her gün için 39’uncu madde uyarınca belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin günlük tutarının üçte biri kadar) huzur hakkı ödenmesine oy birliği ile karar verildi.
3. Madde: 2014 yılı yatırım programı revizesi konusunun kabulüne oy birliği ile karar verildi.
4. Madde: 2014 yılı faaliyet raporu, bilanço ve denetçi raporlarının kabulüne oy birliği ile karar verildi.
5. Madde: Norm kadro çerçevesinde kadro ihdası konusunun görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.
6. Madde: Yönetmelik değişiklikleri konusunun, görüşülmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi.
KIRSAL KESİMİN SU FİYATLARI YENİDEN BELİRLENECEK
7. ve son Madde: Kırsal alandaki abonelerin su fiyatlarının yeniden düzenlenme konusu Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesine oy birliği ile karar verildi.
Büyükşehir Belediyesi KASKİ Genel Kurulu gündemin 7. Maddesine istinaden kırsal bölgelerdeki su fiyatlarının tüketicinin lehine göre yeniden belirlemek için çalışmalara başladı. Böylece belde belediyelerin kapanmadan önceki (6360 sayılı kanun) su fiyatları yeniden gözden geçirilecek ve vatandaşların lehine düzenlenecek.