Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bir eğitim sezonu boyunca çalışarak tatile çıkacak öğrencilere parklarda karne hediyesi hazırladıklarını söyledi.
Okulların kapanmasıyla yaz tatiline çıkacak öğrenciler için parklarda ve oyun gruplarında yeniden düzenlemeler yaptıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Oyun, çocuklarımızın en tabi hakkı ve ihtiyacıdır. Oyun oynayan çocukların hem fiziksel hem de ruhsal gelişimlerinin çok daha başarılı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle çocuklarımızın oyun oynayabileceği yeni alanlar oluşturuyor, mevcutları da elden geçiriyor, yeniden düzenliyoruz" dedi.
Kocasinan Belediyesi sınırları içinde 220 park bulunduğunu belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Bu parklarla beraber 400 civarında oyun grubumuz var. Bu oyun gruplarını okullar tatile girmeden bütünüyle kontrol edip eksiklerini gideriyoruz. Yeni oluşturduğumuz 48 çocuk oyun alanına da yeni oyun grupları montajını gerçekleştirdik. Her oyun grubumuzun içinde salıncak, kaykay, dağ tırmanma merdiveni, tahterevalli standart olarak bulunuyor. Alan genişliğine göre bu oyun gruplarına çeşitli oyun aletleri de ekliyoruz. Çocuklarımız karne hediyelerini çok sevecekler" diye konuştu.