Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ’Gelecek Kayseri’ ödül töreninde yaptığı konuşmasında, kurulacak yeni hükümetten isteklerini açıkladı.
TOBB Başkanı Rıfat Hisacıklıoğlu, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile çok sayıda iş adamının katıldığı ödül töreninde konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Meslek komiteleri toplantılarına yönetim kurulundan üyemiz katılarak talep ve sorunların yönetim kurulumuza gelmesi için çalışmalar yapmaktadır. Komite taleplerine ilişkin olarak çözülebilecek taleplere kısa sürede cevap verilmekte, diğer talepler için de çözüm noktasında çaba gösterilmektedir.
Yeni üyelerimize yönelik olarak bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Bu toplantılara 3 bin 640 üye davet edilmiştir. Üyelerimizden gelen ‘muhatap bulamıyoruz’ taleplerine ilişkin üye temsilciliği sistemini kurduk. Üyelerimizin odamıza ulaşabilmeleri ve daha rahat hizmet ala bilmelerini sağlamaya çalıştık" dedi.
Oda faaliyetlerini anlatan Hiçyılmaz, "Üyelerimizin fuarlara katılıp bilgi ve deneyimlerini artırmaları için destek veriyoruz. Fuar ziyaretlerinde uçak biletlerinin yarısını biz karşılıyoruz. Haziran ayında İtalya ve Fransa ziyaretleri düzenleyeceğiz. Kayseri Ticaret Odası olarak üyelerimize yeni bir hizmet sunaya başladık. İndirim rehberi internet sitemizde hizmete girdi. Akaryakıttan konaklamaya, otomotivden sağlık hizmetine kadar 17 sektörde faaliyet gösteren bu firmalar yüzde 20 ile yüzde 60 oranında indirim sağlayacak. Böylelikle Kayseri Ticaret Odasının değerli üyeleri rehberde yer alan firmaların taahhüt etmiş oldukları indirimlerden faydalanacaklardır.
İstanbul dışında ilk defa Kayseri’de düzenlenecek olan G3 forumunun konusu olan girişimcilik ile ilgili olarak eğitimler verdik, vermeye devam ediyoruz. Şimdiye kadar 249 kişiye eğitim verdik. Üyelerimize yönelik eğitim faaliyetleri konusunda çok yakın bir zamanda internet sitemiz üzerinden görüntülü eğitim programı başlatıyoruz. Uzman eğitimcimiz tarafından anlatılan eğitim programını takip ederek odamızda yapılacak olan sınavlarda başarılı olan üyelerimize sertifika vereceğiz" diye konuştu.
Hiçyılmaz konuşmasının son bölümünde, 7 Haziran sonrasında kurulacak olan yeni yükümetten isteklerini sıraladı:
"Mevcut hükümete ilettiğimiz gibi, 7 Haziran seçimlerinden sonra kurulacak olan yeni hükümete de ileteceğimiz bazı konuları da başlıklar halinde sizlerle paylaşmak istiyorum.
Hızla büyüyen ilimizin yurtiçi, yurtdışı yolcu ve kargo taşıma ihtiyacını karşılamak için havaalanımızın genişletilerek gerçek anlamda uluslararası bir niteliğe kavuşturulması gerekmektedir.
Ankara-Sivas arasında yapılmakta olan YHT projesine bağlı olarak, Yerköy-Kayseri YHT hattının programa alınmış olmasından ve eş zamanlı olarak faaliyete geçirileceğinden dolayı hükümetimize müteşekkiriz.
Ancak, Kayseri’yi Antalya’ya bağlayacak olan YHT hattının inşasında da kurulacak yeni hükümetten aynı duyarlılığı bekliyoruz.
Kayseri’nin üretiminin iç ve dış pazarlara sevkiyatında bekleme sürelerinin çok olduğu görülmektedir. Yük taşımacılığında işlemlerin hızlandırılması ve bunun yanı sıra lojistik merkezlerin aktif çalışması gerekmektedir.
Kapadokya Bölgesine yönelik turizm politikasının Kayseri’yi de kapsayan daha geniş doğa, kültür, tarih ve sağlık turizmine dönüştürülmesinde büyük yarar görmekteyiz. Erciyes ve Aladağlar’ı birlikte ele alan bir turizm destinasyonunun planlanması ve insanımızın artan gelirden daha fazla pay almasını sağlayacak turizm politikalarının uygulamaya geçirilmesi uygun olacaktır” diye konuştu.