MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu ile Hukukçular Derneği Kayseri Şube Başkanı Seyit Halil Yüzgeç düzenledikleri toplantısı ile basın mensupları ile biraraya geldi. Basın toplantısında konuşan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu , “Bugün burada olma sebebimiz insanları ve mesul olanları itidale davet etmek ve memleketin çıkarına hareket etmeye çalışmaktır” dedi.
Düzenlenen basın toplantısında konuşan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Nedim Olgunharputlu, “, “Siyaset hareketli, gündem sıcak bir durumda. Aradan 60 sene geçmesine rağmen muhalefette hala bir değişiklik yok. Muhalefetin ismi değişir cismi aynı kalır. Bugün kullanılan dil ürkütücüdür. İnsanları endişeye sevk edici boyutlardadır. Bir parti lideri çıkıp ortalama bir zekada söylenmeyecek lafları söyleyebiliyor. Bir parti lideri çıkıp ‘eğer barajın altında kalırsak musluklardan kan akar’ yorumları yapabiliyor. Bu ortamda vatandaşlarda gerginlikten nasibini alıyor ve tahmin ediyoruz onlarda akıl sağlığını yitiriyor. Normal ortalama bir aklın yapmayacağı yorumları, düşünceleri sergiliyor ve bunu televizyonlarda yansıtıyor. Bugün burada olma sebebimiz insanları ve mesul olanları itidale davet etmek ve memleketin çıkarına hareket etmeye çalışmaktır. Bir kanal bir sokak röportajında bir vatandaşla bu programı yapabiliyor ve programda türbanla ilgili olumsuzluğun ötesinde hakaret içeren cümleler kuruyor” diye konuştu.
Hukukçular Derneği Kayseri Şube Başkanı Seyit Halil Yüzgeç ise, bir yerel televizyon kanalında yayınlanan ‘7 Haziran Seçimine Doğru’ isimli programda bir vatandaşla yapılan röportajda başörtülülere hakaret ettiğini belirtti.
Yüzgeç konu ile ilgili olarak , “İşlenen bu suç TCK 125. Madde gereğince hakaret suçunu ve TCK 216/3 maddesi gereğince de halkın kin düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu oluşturmaktadır. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu vesile ile belirtmek isterim ki, bizler basın özgürlüğünün, insanların fikirlerini ifade etme hürriyetinin hiçbir şekilde karşısında değiliz, olmadık da ancak hiçbir kanal yada hiç kimse bu milletin canından aziz bildiği değerleri hiçe sayamaz. Dinine, imanına ve bunların gerektirdiği yaşam biçimlerine müdahale edemez ve dil uzatamaz” ifadelerini kullandı.