Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Mustafa Ayan’ın ’Ortalığı gerdirmeye çalışan bir Mehmet Özhaseki’miz var. Allah aşkına sus artık’ ifadelerine ilişkin olarak, "Ne diye susuyorum?" dedi.
Melikgazi Belediyesi tarafından yaptırılan ve hizmete açılan Balıkçılar Sokağı’nın açılışına katılan Eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, CHP İl Başkanı Mustafa Ayan’ın konuşmalarına cevap verdi. Özhaseki, şunları söyledi:
"Ara ara siyasi tartışmalar olur. Kılıçdaroğlu ile bizim atışmalarımız uzun gitti. Bugün CHP ile Başkanımız da ‘ne olur sus’ demiş. Niye susuyorum? Ne diye susuyorum? Bir evvel ki seçimde, 2011 yılıydı. 3 ay kala Kemal bey çıktı ve Kayseri ‘kötü’ dedi başladı. Belediye kötü, vilayet kötü, emniyet kötü, orada acayip yolsuzluklar var, hırsızlıklar var diyerek elinde dosyalar salladı. 3 ay boyunca seçim meydanlarında gezdi ve benim ismimi verdi. Daha sonra 1 sene kadar algı idaresi ile uğraştı. 19 milletvekili ile bir geldiler Kayseri’ye. 15 milletvekili ile bir geldiler. Her geldiğinde iftira üzerine iftira attı."