Vali Orhan Düzgün, engelli vatandaşın örnek bir şekilde başlattığı girişimcilik çalışmalarına destek vererek, işyerinin açılış törenine katıldı.
İsmine uygun bir şekilde 05.05.2015 tarihinde 17.05’de açılışı gerçekleşen işyerinde, Vali Düzgün’ün yanı sıra Vali Yardımcıları Zülkarnin Öztürk ve Mehmet Aktaş, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Murat Cahit Cıngı, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da engelleri yıkan Kadircan Gökalp’i yalnız bırakmayarak hazır bulundu.
Vali Düzgün, açılışta yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların açmış olduğu bu tarz işyerlerinin diğer engelli kişilere örnek olması gerektiğini dile getirdi.
Engelli vatandaşların istihdam hayatında yer almalarının önemine vurgu yapan Vali Düzgün, sözlerine şu şekilde devam etti;
“Kadircan Bey, girişimciliği ve engellilere nasihatleri ile engelliler için güzel bir örnek, inşallah bu örnekliğini burada da devam ettirecek. Engelli vatandaşlarımızın evde kapalı kalmayarak istihdam hayatına girmeleri, evlerinden çıkarak sadece işçi olarak değil işveren pozisyonunda bulunmaları, bu güzel işletmede olduğu gibi güzel bir örnek olmaları önemli. Bu işyerinin açılışı için 2015’in 5’nci ayın 5’i saat 5’i 5 geceyi tercih ederek anlamlı bir zamanı seçti. Önümüzdeki haftada Engelliler Haftası olması sebebiyle açılan işyeri daha bir anlam ifade etmektedir. Bu bölgede bu tür işletmeler yoğun değil o yüzden hem eksikliği giderecek, hem de engelliler için güzel bir örnek olacak. Ben kendisine hayırlı kazançlar diliyorum.”
İşyeri sahibi Kadircan Gökalp ise kendilerine her zaman destek olan Vali Düzgün’e, bu güzel günde de yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.
Vali Düzgün ve protokole mensup kişiler tarafından kurdele ve pasta kesiminin ardından, açılan işyeri gezilerek, hayırlı olması temennisinde bulunuldu.