Konya’nın Beyşehir ilçesi Bahçelievler Mahallesi sakinlerinin en büyük problemi olan kanalizasyon sorununun çözüme kavuştuğu bildirildi.
Yıllardır yetkililerden mahallelerine kanalizasyon yapılmasını talep eden ancak, dertlerine bir türlü çare bulamayan mahalle sakinlerinin yıllarca süren çilesinin Konya Büyükşehir Belediyesinin başlattığı çalışmayla sona erdiği belirtildi.
11 Mayıs itibariyle çalışmalarının başlatıldığını belirten Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü 7. Şube Müdürü Ali Özdemir, halk arasında Babakovdu olarak bilinen bölgede başlayan 3 kilometrelik kanalizasyon hattının en kısa sürede tamamlanması için ekiplerin aralıksız çalıştığını söyledi.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de yıllarca ertelenen ve bir türlü çözülemeyen sorunların Beyşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ortak çalışmalarıyla bir bir çözüme kavuştuğunu ifade etti. Başkan Özaltun, “Nisan ayı içerisinde yapılan ilçe meclisi toplantısında Bahçelievler Mahallesi halkına en geç 30 Haziran’da kanalizasyon çalışmalarına başlanacağının sözünü veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız 11 Mayıs tarihi itibari çalışmaları başlatarak mahalle sakinlerimizi çok mutlu etmiştir” dedi.
“TEK DERDİMİZ BEYŞEHİR’E HİZMET ETMEK”
Verdiği sözlerin arkasında olduğunu dile getiren Başkan Özaltun, “Hiç şüpheniz olmasın ne söz verdiysek, önümüzdeki süreçte hepsini gerçekleştireceğiz. Yeter ki birliğimiz, huzurumuz bozulmasın. Tek derdimiz Beyşehir’e hizmet etmek, bugüne kadar çözülemeyen sorunları çözerek halkımızın dertlerine çare olmak. Bahçelievler mahallesinin en büyük sıkıntısı kanayan yarası olan kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek’e, KOSKİ Genel Müdürümüz İsmail Selim Uzbaş’a, Bölge Sorumlumuz Ali Özdemir’e ve çalışmalara katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.