Konya’nın Beyşehir ilçesinde vatandaşlar, ilçe merkezindeki Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezi’ne bağışta bulundu.
Konya Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Kaya Levent, Beyşehir’de Anıt alanında kurulan gezici kan toplama aracında kabul edilen kan bağışı kampanyasında, Konya ve ilçelerinde yapılan kan bağışı toplamının yarısı kadar kan toplandığını belirtti. Levent, Türk Kızılayı’ nın ülkenin ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin düzenli, gönüllü, bilinçli kan bağışlayıcılarından karşılanması ve kan bağışı bilincinin toplumda yaygınlaştırılması için yapmış olduğu çalışmalara Beyşehir halkının büyük destek verdiğini söyledi.
Beyşehir’de düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek veren Beyşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm kurum, kuruluşlara ve Beyşehir halkına teşekkür eden Dr. Kaya Levent, “Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Beyşehir halkına desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar Konya ve ilçelerinde yapılan kan bağışı toplam oranının yarısı kadar Beyşehir’de kan bağışında bulunuldu. Vatandaşların bu desteği Beyşehir’in kan bağışı konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösteriyor’’ dedi.
Belediye Başkanı Murat Özaltun ise, Bu tür kampanyalara destek olmanın sağlıklı her bireyin en öncelikli görevi olması gerektiğini vurgulayarak, "İhtiyaç anında hepimize lazım olabilecek kan ihtiyacının tedarik edilmesi, yapacağımız bu kan bağışları ile mümkün olacaktır. Konya ve İlçelerinde yapılan kan bağışı toplamının yarısı kadar kan bağışında bulunan Beyşehir halkı kan bağış konusunda gayet bilinçli ve Kızılay’ımıza destek vermektedir. Biz belediye olarak Kızılay’ımızın her zaman yanında ve destekçisiyiz. Rekor sayıda bir katılımla kan bağışına destek veren tüm hemşerilerime ve Türk Kızılay’ı Konya Kan Bağışı Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.
Dr. Kaya Levent, kampanyaya verdiği destekten ötürü Türk Kızılayı tarafından hazırlanan teşekkür belgesini de Belediye Başkanı Murat Özaltun’a verdi.