AK Parti Konya milletvekilleri adına açıklama yapan Milletvekili Mustafa Baloğlu, Konyalılara verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Seçim sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti Konya İl Başkanlığı Binası önünde toplanarak kutlama yapan vatandaşlara AK Parti Konya Milletvekilleri adına hitap eden Mustafa Baloğlu, "Bugün bir seçimi geride bıraktık. Milletin iradesi, halkın iradesi sandıkta tecelli etti. Hepimiz buna saygı duyuyoruz.Konya’mızda yüzde 65’in üzerinde oy alarak, yani bizimle beraber yarışan tüm partilerin oylarının toplamının bir kat üzerinde, ondan daha fazla oy alarak, Sayın Hocamızın, Sayın Başbakanımızın, bilge adamın boyunu eğdirmedik. Sizlere teşekkür ediyoruz. Yine ülkemizde aldığımız oy oranıyla Türkiye’nin sandıktan birinci çıkan partisi AK Parti olmuştur" ifadelerini kullandı.
Rakiplerine göre partisinin açık ara önde olduğunu söyleyen Baloğlu, "Kendine en yakın rakibine 15 puan, belki bir büyük partinin aldığı oy oranı kadar da fark atmıştır. Bu seçimin galibi AK Parti’dir, bu seçimin zaferi AK Parti’nin zaferidir. Konya, bugüne kadar bilge adamın, hocasının, başbakanının arkasında nasıl durmuşsa, bundan sonra da topyekun onun arkasında durmaya devam edecektir. Dava adamı, dava ehli zor günlerde belli olur. Bilge adamın, Sayın başbakanının arkasında durmaya devam edecektir. Ne demiş Necip Fazıl? "Davanın sahibi haktır. Davası hak olanın zaferi muhakkaktır". Bizim davamız haktır ve davası hak olanın da zaferi muhakkaktır. Konya, tarihin her döneminde milli iradeye sahip çıkmıştır. Kendine hizmet edene sahip çıkmıştır, hakkı tutana, hakka sahip çıkana sahip çıkmıştır. Bundan sonra da en güçlü şekilde sahip çıkmaya devam edecektir. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da hocasının arkasında, bilge adamın arkasında durmaya devam edecek mi? Allah hepinizden razı olsun" şeklinde konuştu.